Prof. Dr. Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Prof. Dr. Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması

Adana ve Muğla'da dün meydana gelen sarsıntıların ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den bir son dakika açıklaması geldi.

Haberler 26 Mart 2024 0
Prof. Dr. Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması

Son dakika: Prof. Dr. Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması.

Adana ve Muğla'da dün meydana gelen sarsıntıların ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den bir son dakika açıklaması geldi. Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Muğla'da daha büyük bir deprem olabileceğinin sinyalini verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, dün Adana ve Muğla'da deprem olduğunu açıkladı. 2 depremin büyüklüğü de 4.0 olarak duyuruldu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 2 kentte meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

"BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLECEK KAPASİTEDE"

Muğla'nın Köyceğiz'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret ederek "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısını yaptı.

Görür paylaşımında şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede."

"BU BÖLGE GERİLİMLİ"

Adana'daki deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Görür, bölgenin gerilimli olduğunu söyledi.

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli. Sevgiyle"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç