Prof. Dr. Emre Alkin: TL'den atılan 6 sıfırdan 1'i geri geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Prof. Dr. Emre Alkin: TL'den atılan 6 sıfırdan 1'i geri geldi

Prof. Dr. Emre Alkin yaptığı son dakika açıklamasında TL'den atılan 6 sıfırdan 1'inin yeniden geldiğini söyledi.

Finans Magazin 13 Şubat 2024 0
Prof. Dr. Emre Alkin: TL'den atılan 6 sıfırdan 1'i geri geldi

TL'den atılan 6 sıfırın biri geri geldi. Diğeri de yolda.

Topkapı Üniversitesi Rektörü ve iktisatçı Prof. Dr. Emre Alkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Alkin yayınladığı yazısında TL'nin yaşadığı değer kaybı ve enflasyondaki yükselişe dikkatleri çekti.

TL'DEN 6 SIFIR NE ZAMAN ATILDI?

Türk Lirası'ndan 6 sıfır 1 Ocak 2005 tarihinde atıldı ve Yeni Türk Lirası'na geçildi. 2009 senesine kadar YTL kullanıldı ve daha sonra TL'ye geçildi.

6 SIFIRDAN BİRİ GERİ GELDİ

Alkin yayınlaıdğı yazısında tüm ülkelerde enflasyonla mücadelenin sonuna geldiğini ve faiz indirimlerine başlanacağını söyledi. Enflasyonda sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal ve politik sıkıntıların çıktığını, gelir bozucu etkinin sürdüğünü söyledi.

Alkin kaleme aldığı yazısında atılan 6 sıfır ile ilgili, "Enflasyonla mücadeleyi bir kere ve tam olarak yaptıktan sonra dikkatli olunması gerekiyor. Malumlarınız paradan 6 sıfır attık ama bir tanesi geri geldi, ikincisi yolda. Enflasyon konusunda gevşek davrandığımızda ortaya çıkan sonucu bertaraf etmek için yan etkisi fazla reçeteler yazıyoruz. Çünkü refah artışı yaratmakta zorluk çekiyoruz. Böyle olunca da maaş, ücret ve ödenekleri artırmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu da enflasyonu daha fazla yapışkan hale getiriyor. Döviz kurları, enflasyon ve faiz oranları sarmala giriyor" dedi ve enflasyonun ancak 7 yıl içinde tek haneye düşebileceğini söyledi.

2014 yılında 1 TL'ye satılan ekmek, şimdi 10 TL'ye kadar yaklaştı ve TL'ye bir sıfır bu şekilde eklenmiş oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç