Powell'den piyasaları baskılayan açıklama: Fed faiz indirimi gecikecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Powell'den piyasaları baskılayan açıklama: Fed faiz indirimi gecikecek

Powell'den bir son dakika açıklaması geldi ve enflasyon düşmeden faiz indirimlerinin daha da gelmeyeceğine yer verildi.

Ekonomi 16 Nisan 2024 0
Powell'den piyasaları baskılayan açıklama: Fed faiz indirimi gecikecek

Fed'den piyasalaır baskılayan yeni açıklama geldi.

Amerika Merkez Bankası Fed'in Başkanı Jerome Powell bir son dakika açıklamasında bulundu. Powell yaptığı açıklamada ekonominin güçlü olmasına rağmen enflasyon rakamlarının hedefe geri dönmediğini ve faiz indirimlerinin yakın zamanda gelmeyeceğini, bu ihtimalin daha da azaldığını söyledi.

Amerika Kanada ekonomik ilişkilerine odaklanan bir politika forumuna katılan Powell, burada yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarının düşmeye devam ederken mevcut politika durumunun bozulmadan kalması gerektiğini, bunun sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Powell açıklamasında son enflasyon verilerine değindi ve, "Son veriler sağlam bir büyüme ve işgücü piyasasında devam eden gücü gösteriyor, ancak aynı zamanda %2 enflasyon hedefimize geri dönme konusunda bu yıl şimdiye kadar daha fazla ilerleme kaydedilmediğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Merkez yetkililerinden gelen son açıklamalara değinen ve bu açıklamaları tekrar eden Powell, enflasyonda yüzde 2 hedefine yaklaşana kadar mevcut politika seviyesinin yerinde kalacağını söyledi ve "Son veriler bize açıkça daha fazla güven vermedi ve bunun yerine bu güvene ulaşmanın beklenenden daha uzun süreceğini gösteriyor" dedi.

Powell yaptığı son dakika açıklamasında, "Bununla birlikte, politikanın karşı karşıya olduğumuz risklerle başa çıkmak için iyi bir konumda olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamlarında ilerlemenin daha fazla görülene kadar mevcut kısıtlamaların süreceğini söyledi.

Powell'in açıklaması altın ve kripto paraları baskılarken tahvil faizlerinde anlık yükseliş oldu ve 2 yıllık tahvil faizi yüzde 5'i aştı. Gösterge 10 yıllık tahvil faizi ise yarım puan yükseldi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç