Powell'den faiz indirimi mesajı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Powell'den faiz indirimi mesajı geldi

Son dakika haberi: Fed Başkanı Powell yaptığı son dakika açıklamasında faiz indirimlerinin masada olduğunu söyleyerek doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Ekonomi 5 Şubat 2024 0
Powell'den faiz indirimi mesajı geldi

Powell'den fazi indirimi mesajı: Gündemde ama zamanı belli değil.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jarome Powell bir televizyon programına konuk oldu. Burada açıklamalarda bulunan Powell, dikkat çeken ifadeler kullandı. Powell yaptığı açıklamada faiz indirimlerinin gündemde olduğunu, ancak bunun için doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Tüm dünyada gözler, Fed'in ne zaman faiz indirimlerine başlayacağına çevrilmişken bu konuda son dakika açıklaması geldi.

Enflasyon son 1 yıl ve son 6 ayda keskin bir düşüş gösterdiğini söyleyen Powell, iyi bir ilerleme kaydettiklerini ancak işin henüz bitmediğini söyledi.

Amerika ekonomisinin güçlü olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Powell, "Büyüme sağlam bir hızla devam ediyor. İş gücü piyasası güçlü: işsizlik yüzde 3,7 ve enflasyon düşüyor. Ekonominin bu kadar güçlü olmasıyla faiz indirimine ne zaman başlanacağı sorusuna dikkatli yaklaşabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Enflasyonda yüzde 2'de sürdürülebilirliği gördüklerinde faiz indirimine gideceklerini söyleyen Powell, "Biraz güvenimiz var. Güvenimiz artıyor. Faiz oranlarını düşürmeye başlamak gibi çok önemli bir adımı atmadan önce biraz daha güven istiyoruz" dedi.

TÜM FED ÜYELERİ BU SENE FAİZ İNDİRİMİ DİYOR

Powell sözlerinin devamında diğer üyelerin de görüşlerini aktardı ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin de hemen heme tamamının bu sene faiz indiriminden yana olduğunu söyledi. Powell, "Yapabileceğimiz en iyi şey, çok erken hareket etme riskini çok geç hareket etme riskine karşı tartmak ve bu kararı gerçek zamanlı olarak vermektir" ifadelerini kullandı.

Faiz indirimine erken başlamaları durumunda enflasyon hedefinin yüzde 2 üzerinde bir yere yerleşeceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Powell, "Çok erken hareket etmenin tehlikesi, işin tam olarak tamamlanmaması ve son altı aydır elde ettiğimiz iyi okumaların bir şekilde enflasyonun nereye doğru gittiğine dair gerçek bir gösterge olmadığının ortaya çıkmasıdır. Durumun böyle olduğunu düşünmüyoruz. Yapılacak ihtiyatlı şey; biraz zaman tanımak ve verilerin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye indiğini teyit etmeye devam ettiğini görmek" dedi.

Powell açıklamasında faiz indirimi için bir tarih vermedi. Ancak önümüzdeki toplantılarda faiz indirimlerini daha fazla duyabileceğimizi görüyoruz.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç