Powell'dan faiz mesajı: Fed faiz artıracak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Powell'dan faiz mesajı: Fed faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada bankanın alacağı karar hakkında açık sinyaller verdi.

Dünya 20 Mayıs 2023 16:09 0
Powell'dan faiz mesajı: Fed faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Jerome Powel'den faiz mesajı.

Fed Başkanı Jerome Powell'den faiz kararı ile ilgili bir açıklama geldi. Powell yaptığı açıklamada bankanın alacağı karar hakkında açık sinyaller verdi.

ÇOK NET FAİZ MESAJI

Bloomberg’te yer alan habere göre; Powell, Cuma günü bir Fed konferansında yaptığı konuşmada, "Politika sıkılaştırmada uzun bir yol kat ettik ve politikanın duruşu kısıtlayıcı ve şimdiye kadarki sıkılaştırmamızın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaştırmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıyayız. Buraya kadar geldikten sonra, dikkatli değerlendirmeler yapmak için verilere ve gelişen görünüme bakmayı göze alabiliriz" dedi.

ARTIŞ TAHMİNLERİ YÜZDE 13’E İNDİ

Yatırımcılar, Powell'ın konuşmasından önceki yüzde 33'e kıyasla, gelecek ay faiz artırımına ilişkin tahminlerini yüzde 13'e indirdiler. Powell'ın sözleri, bu hafta New York Fed Başkanı John Williams ve yakın zamanda Senato onayını beklerken başkan yardımcılığına aday gösterilen Vali Philip Jefferson da dahil olmak üzere liderlik ekibinin diğer üyelerinden gelen benzer beklentileri pekiştiriyor.

FED FAİZ KARARI 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılacak ve toplantının ardından faiz kararı açıklanacak.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç