Powell yine faiz artırımı dedi: Ne kadar olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Powell yine faiz artırımı dedi: Ne kadar olacağını açıkladı

Dün şahin açıklamalarda bulunan Powell, açıklamasını bugün de sürdürdü ve 1 ya da 2 faiz artırımının gündemde olduğunu söyledi.

Ekonomi 22 Haz 2023 20:15 0
Powell yine faiz artırımı dedi: Ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberi geldi: Powell faiz arttıracağız dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell bir açıklamada bulundu. ABD Kongresi’nde ABD ekonomisinin uzun vadede sağlıklı işleyişi için yüzde 2’lik enflasyon hedefini yeniden hatırlatan Fed Başkanı Powell, bunun öneminin daha da anlaşılması için yılın kalan aylarında yeniden faiz artırımı yapılacağını söledi.

1 YA DA 2 FAİZ ARTIRIMI DAHA

Enfalsyonda en çok ve en hızlı etkilenen kesimin çalışan aileler olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Powell, beklentilerin olması durumunda senenin kalan günlerinde 1 ya da 2 defa faiz artırımı yapacaklarını söyleyerek, “Fed  yetkilileri ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bu sene 1 veya belki 2 kez daha faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyor.” şeklinde konuştu. Powell enflasyonu kontrol altına almak konusunda kararlı olduklarını vurgularken “faiz artışında gidilecek biraz daha yol var” ifadelerini kullandı.

Önceki gün de ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'ne gelen ve burada açıklama yapan Powell, enflasyonda yüzde 2 hedefini burada da hatırlatmış ve yıl sonuna kadar faizleri bir miktar daha yükseltebileceklerini söyledi.

BİR İSİM DAHA FAİZ ARTIRIMI DEDİ

Dün yapılan açıklamadan sonra bugün de faiz artırımı gelirken bir açıklama da Fed Yöneticilerinden Michelle Bowman'dan geldi. Bowman yaptığı son dakika açıklamasında Powell'in şahin açıklamasına destek verdi ve enflasyonun dizginlenmesi için ek faiz artırımlarının yapılması gerektiğini söyledi.,

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç