Pompaya Yansıdı: Benzine Dolar Zammı Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Pompaya Yansıdı: Benzine Dolar Zammı Geldi

Akaryakıt fiyatlarında döviz kuru kaynakları zamlar geliyor. Dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrası benzine zam geldi.

Taşıt 11 Mayıs 2022 08:43 0
Pompaya Yansıdı: Benzine Dolar Zammı Geldi

Araç sahiplerine kötü haber: Benzine gelen zamla birlikte benzin fiyatı 21 lira seviyesini geride bıraktı.

Dün sektör temsilcilerinden gelen son dakika haberinde benzin litre fiyatına güncelleme geleceği öğrenildi. Bugündne itibarne 81 şehirde geçerli olacak benzin fiyatı zammının ardından benzinin litre fiyatı 21 lira seviyesini geride bıraktı ve 25 liraya doğru yolculuğa başladı. 

NEDEN ZAM GELDİ?

Önceki gün gelen zam kararının nedeni açıklanmadı ancak piyasaya baktığımızda bunun nedeninin tahmin edilmesinin zor olmadığı görülüyor. Brent petrol fiyatında ciddi bir değişim yaşanmadı. Geçen hafta 105 dolar seviyelerinde olan brent petrol, bu hafta 104 dolar seviyesinde seyrediyor. Ancak geçen hafta 14.75 TL seviyesinde olan dolar kuru şu sıralar 15.33 TL seviyesinde işlem görüyor. petrol fiyatına gelen zammın dolar kuru kaynaklı olduğu görülüyor. 

78 KURUŞ ZAM GELDİ

Döviz kurunda yaşanan değişim ile birlikte akaryakıt fiyatlarında değişim yaşandı. Dün gelen haberde benzin litre fiyatına 78 kuruş zam geleceğine yer verilmişti. Beklenen zam gece yarısından sonra tabelalara yansıdı ve benzin 78 kuruş daha zamlı satılmaya başlandı. 

Pompaya yansıyan zam sonrası İstanbul'da benzinin litre fiyatı 21 lira 13 kuruş seviyesine çıkarken Ankara ile İzmir'de benzin litre fiyatı 21 lira 22 kuruş seviyesine çıktı. 

Benzin fiyatları il ve ilçe bazında değişmektedir. Bunun nedeni ise taşıma masrafları olarak açıklanıyor. 

Motorin ve LPG'de ise şimdilik bir fiyat artışı yok.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç