POMEM ve PMYO Arasındaki Fark Nedir? İşte Farkı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

POMEM ve PMYO Arasındaki Fark Nedir? İşte Farkı

POMEM ile PMYO arasındaki farklar nedir? POMEM polislik ile PMYO polislik arasında ne gibi farklar var? İşte detaylar.

Polis Alımı 25 Tem 2022 19:24 0
POMEM ve PMYO Arasındaki Fark Nedir? İşte Farkı

POMEM ile PMYO arasındaki fark nedir?

Polis olmak isteyen adaylar internet üzerinden araştırmalara başladı. Adaylar yaptıkları araştırmada POMEM ve PMYO polis alımının başvurusunun detaylarını merak edip sormaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda polis alımları arasındaki farka yer verdik. 

PMYO NEDİR?

PMYO, uzun adı ile Polis Meslek Yüksek Okulu. Buraya lise mezunu adaylar alınır. Öte yandan lisans ya da ön lisans mezunu adaylar da TYT'ye girerek bu ilana lise düzeyinden başvuru yapabilir. Buraya alınan adaylar 2 sene polislik eğitimi görür ve ön  lisans mezunu olarak mezun olur. Mezun olan  adaylar EGM bünyesinde polis memuru olarak görevlerine başlar.

PMYO polis alımı TYT puanı ile olur. Adaylar 250 puandan fazla ham puan almış ise bu ilana başvuru yapabiliyor. PMYO polis alımında yaş 26.

POMEM NEDİR?

POMEM, uzun adı ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri. Buraya ise lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından polis alımı yapılır. KPSS puanı ile yapılan alımda adaylar 9 aylık eğitim sürecinden sonra EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlar. 

POMEM polis alımında ise alımlar KPSS puanı ile yapılıyor. Lisans ve ön lisans üniversite mezunu adaylar söz konusu alımlarla polis memuru olabiliyor. POMEM polis alımında ise yaş şartı 30.

Peki sizce POMEM mi PMYO polis alımı mı ? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Polis alımlarından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç