POMEM Sonrası AK Parti Açıkladı: Lise Mezunu Polis Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

POMEM Sonrası AK Parti Açıkladı: Lise Mezunu Polis Alımı Yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine lise mezunlarından polis alımı için yeni açıklama geldi.

Polis Alımı 17 Kasım 2022 08:48 0
POMEM Sonrası AK Parti Açıkladı: Lise Mezunu Polis Alımı Yapılacak

EGM 'ye, lise mezunu polis alımı yapılacak.

TBMM'ye gelen Polis Yüksek Öğrenim Kanunun ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine lise mezunlaır arasından polis alımı yapılacak. Düzenleme önceki gün meclis genel kuruluna geldi ve burada görüşmeler başladı. Kısa sürede meclisten geçmesi beklenen düzenlemenin ardından lise mezunlarına polislik yolu açılacak. Peki bu nasıl olacak?

TBMM'ye gelen düzenleme ile komiser yardımcılarının yetiştirilmesi için bir fakülte kurulacağı ve kurulacak fakültede öğrenciler , alacakları 4 yıllık eğitimden sonra EGM bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu alıma başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Fakültenin esas öğrenci kaynağı, sınavların yapıldığı yıl 1 Ocak tarihi itibariyle yirmi iki yaşından gün almamış lise ve dengi okulların mezunlarıdır. Polis meslek yüksek okullarından dikey geçiş ile de fakülteye öğrenci almabilir

"Akademiye alınacak öğrencilerin nitelikleri, giriş esas ve şartları ile polis meslek yüksek okullarından dikey geçiş yapılmasına ilişkin usul ve şartlar yönetmelikle belirlenir.

Fakülte ve ilk derece amirlik eğitimi öğrencileri Akademi bünyesinde ücretsiz iaşe edilir, yatırılır, sağlık giderleri ve yönetmelikle tespit edilecek ihtiyaçları Devletçe karşılamr. 

Polis memuru olarak eğitim görenlere ayrıca tayın bedeli ödenmez.

Polis memuru olarak eğitim görenler hariç, fakülte, polis meslek yüksekokulu ve ilk derece amirlik eğitimi öğrencilerine aynca harp okullarında bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir."

"Fakülteyi veya ilk derece amirlik eğitimini başarı ile bitiren öğrenciler 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununda belirlenen komiser yardımcısı rütbesinde ihtiyaç duyulan kadrolara atanırlar."

Söz konusu alımın üniversitelere giriş sınavı puanı ile yapılması bekleniyor. TYT ve AYT puanı ile alım yapılacak. Henüz taban puanlar belli değil.

Kadın erkek diğer polislerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

İLAN TARİHİ BELLİ OLDU

Lise mezunlarının başvuru yapabileceği bu polis alımına başvurular , 2023 YKS yapılıp sonuçları açıklandıktan sonra Ağustos 2023'te başlayacak. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç