POMEM Polis Alımı Başvuru Ücreti Var mı , Ne Kadar Eğitim Kaç Ay? İşte KPSS Taban Puanı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

POMEM Polis Alımı Başvuru Ücreti Var mı , Ne Kadar Eğitim Kaç Ay? İşte KPSS Taban Puanı

POMEM polis alımı başvuru ücreti ne kadar? POMEM polis alımında KPSS puanı kaça kadar düşer? İşte son bilgiler.

Polis Alımı 14 Kasım 2022 11:29 0
POMEM Polis Alımı Başvuru Ücreti Var mı , Ne Kadar Eğitim Kaç Ay? İşte KPSS Taban Puanı

POMEM başvuru ücreti ne kadar?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada POMEM başvurusunun başladığına yer verildi. Akademi taraıfndan yayınlanan duyurunun ardından bugün başvurular başladı. Başvuruların başlamasının ardından adaylar başvuru detaylarını araştırmaya başladı.

Başvuru ücreti ile ilgili Polis Akademisi'nden yapılan açıklamada, "Adaylar, 14 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 25 Kasım 2022 saat 17.00’ ye kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabileceklerdir. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yer alan “Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmü amirdir. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları bu hükme istinaden ön başvurularını yaparken sınav ücreti ödemeyecek olup; 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacaktır." ifadelerine yer verildi.

UYARI: ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN, EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

UYARI: ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILMADAN YAPILACAKTIR.

UYARI: POMEM Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır.” hükmüne istinaden 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ DAHA SONRA

Adaylar başvuru ücretini sıralama geldikten sonra yatıracaklar.

POMEM eğitimleri 9 aydır. Kadın erkek polis ve polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

KPSS PUANI KAÇA KADAR DÜŞER?

Son alımda KPSS taban puanları şu şekilde olmuştu:

Kpss lisans Erkek : 60
Kpss Lisans Kadın : 66.53
Kpss Önlisans Erkek : 69.90
Kpss Önlisan Kadın : 75

Bu KPSS sonrası ilk alım olduğu için biraz daha yüksek kapatabilir.

İlan detayları şartları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç