'Polislerin Yeni Bölge Sisteminin Hazineye Yükü 8 Milyar TL'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Polislerin Yeni Bölge Sisteminin Hazineye Yükü 8 Milyar TL'

Emniyet personellerinin yeni bölge sistemi hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bunun hazineye ciddi bir yük getireceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 26 Mart 2022 19:55 0
'Polislerin Yeni Bölge Sisteminin Hazineye Yükü 8 Milyar TL'

Polislerin yeni bölge sistemi hakkında son dakika açıklaması: Hazineye ekstra 8 milyarlık yük biniyor.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Davutoğlu yaptığı açıklamada, polisler için geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni bölge sistemine tepki gösterdi. Davutoğlu yaptığı açıklamada polislerin atamalarında yeni düzenlemeleri içeren yönetmeliğin doğru olmadığını , bunun hazineye çok ciddi bir yük bindireceğinin altını çizdi.


"Emniyet görevlilerimizden ne istiyorsunuz?" diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, polislerin maaşlarını her geçen gün daha da eridiğini, onurlu bir hayat sürmelerinin önündeki şartların gün geçtikçe zorlaştığını söyledi ve bu düzenlemenin tam da bu dönemde geldiğine dikkatleri çekti. Neden diye sordu.


Davutoğlu, söz konusu yönetmeliğin Hazineye maliyetine de değindi ve 8 milyarlık bir yük olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra 400 bin emniyet personelinin her bir atama olduğunda 15 gün izin kullandığı da hesaplandığında 32 bin emniyet personelinin bir yıllık maaşı kadar bir iş kaybı oluştuğunu söyledi. Davutoğlu, yapılan hatadan dönülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç