Polislerin Atama, Şark ve Çalışma Saatlerinde Yeni Düzenleme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polislerin Atama, Şark ve Çalışma Saatlerinde Yeni Düzenleme

Polislerin şark sürelerinin düşürülmesi, atamalarında düzenleme ve çalışma şartlarında iyileştirme için İçişleri Bakanı Soylu'dan sahur vakti açıklama geldi.

Çalışma Hayatı 2 Nisan 2022 11:07 0
Polislerin Atama, Şark ve Çalışma Saatlerinde Yeni Düzenleme

Polislerin atama ve çalışma süreleri hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu yeni çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda polisler , atamalarında yeni bölge sistemine geçti ve bir ilde geçirecekleri süreler düşürülüp şark süreleri kısaltılmıştı. Bu durum bazı karışıklıklar ortaya çıkarırken önceki günlerde bir resmi yazı yayımlandı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin 12/24 çalışma düzeninden çıkarılmasını ve 12/36 ile 8/24 çalışma düzenine geçirilmesini istedi. Resmi yazı önceki gün 81 şehirdeki emniyet müdürlüklerine gönderildi. Söz konusu yazı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı.


2022 yılı Ramazan ayı ilk sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görev yapmakta olan polis ve bekçilerle yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu. :Bölgede hazır olan basın mensuplarına konuşan Bakan Soylu, bunun öncesinde polis ile bekçiler ile bir süre sohbet etti ve sorunlar ile talepleri dinlendi.


Ramazan ayının ve bayramınının huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan Soylu , salgın döneminde sağlıkçıların, polislerin, bekçilerin jandarma personellerinin büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi ve vatandaşların evlerinde olduğu zamanlarda da polislerin, bekçilerin jandarmanın mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerine devam ettiklerini söyledi. Bu dönemde vatandaşlara, yaşlılara , hastalara yardım elinin polisler tarafından uzatıldığını söyleyen Bakan Soylu, emniyet teşkilatına teşekkürlerini iletti.


POLİSLERİN ŞARK SÜRELERİ


Emniyet personellerinin şark süreleri hakkında da konuşan Bakan Soylu, şark görev sürelerini düşüren, atamalarda yeni düzenlemeler getiren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik çalışmasının devam ettiğini söyledi ve "Doğu ve Güneydoğu'da 2 yıllık, 3 yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık. Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da 1 ve 2 yıllık, genellikle 1 istisnai olarak da 2 yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz." dedi.


POLİSLERİN ÇALIŞMA ŞARTLARI


Polislerin çalışma şartlarında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, kendilerini bazen üzen durumlar ve değerlendirmeler olduğunu söyledi. 15 Temmuz ve sonrasında polislerin ciddi bir özveri ile çalıştığını, 43 binden fazla polisin ihraç edildiğini , o dönemlerde ekstra iş yükü olduğunu söyledi. İş yükünün fazla olduğu bir dönem geçirdiklerini söyleyen Bakan Soylu, bu konu üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç