Polislere Verilen Banka Promosyonu Tepkilere Neden Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polislere Verilen Banka Promosyonu Tepkilere Neden Oldu!

Diğer kurumlarda 35 bin liraya kadar promosyon ücreti verilmesinin ardından Polislere 300 TL promosyon tepkilere neden oldu.

Haberler 15 Ağu 2022 16:56 0
Polislere Verilen Banka Promosyonu Tepkilere Neden Oldu!

Bankalar tarafından emeklilere 3 yılda bir verilen promosyon ödemeleri gündemde yer almaya devam ederken Polislere verilen promosyon ücreti tepkilere neden oldu. 

Diğer kurumlarda geçtiğimiz günlerde açıklanan promosyon rakamlarının yanında Polislere verilen promosyon ücreti düşük kaldı. Hal böyle olunca da sosyal medya üzerinden ödenecek promosyon ücretine sert tepkiler geldi. Promosyon ücretinin artırılması talep edildi.

Polislere ödenen 300 liralık banka promosyonu tepkilere neden oldu. Binlerce polis memurunun tepkisine yol açan bu gelişme sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından net bir açıklama gelmedi. 

Bazı kamu kurumu personellerine çalıştıkları bankalar ile anlaşma sonrası 35 bin liraya varan peşin promosyon alacağı duyurulurken, 330 bin kişinin yer aldığı emniyet teşkilatı mensubu polisler aylık 300 TL promosyon ücretine karşı sert tepki gösterdi. Emniyet Sen Başkanı Sezer, ''EGM'nin 18 Mart'ta imzaladığı protokol acilen revize edilmeli. Şeffaf ve adil bir anlaşma yapılmalıdır.'' diyerek adaletli davranılması gerekildiğine vurgu yaptı.

Sözcü'nün haberine göre; Emekli vatandaşlara bankalar tarafından 7 ila 8 bin lira, öğretmenlere 20 bin TL, Osmangazi Üniversitesi çalışanlarına 3 yıllık kalmak şartıyla 31 bin 100 TL peşin ödeme yatılacağı duyuruldu. Bu gelişmeler ışığında polisler kendilerine aylık ödenecek 300 TL promosyon ödemelerine isyan etti. 

Gaziantep Üniversitesi promosyon ödemeleri için 8 banka ile anlaşarak ihaleye gitti. Özel ve kamu bankalarının yarış içinde olduğu kıyasıya rekabet ortamı yaşandı. İhaleyi sonunda Halk Bankasının kazandığı bildirildi. Halk Bankası ile Gaziantep Üniversitesi arasında yapılan sözleşmeye göre 5 bin 291 sağlık personeli 34 bin 300 TL promosyon ödeneği alacağı aktarıldı.

Daha adil ve şeffaf olunması gerektiğini dile getiren Emniyet Sen Başkanı Sezer bu durumun üstünde durulması gerektiğini ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Mart tarihinde Vakıfbank ile anlaşarak protokole göre Türkiye'nin dört bir tarafında teşkilatta görev yapan tüm personel için maaşlarına her ay 300 TL artı ödeme yapılacağını açıklamıştı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç