Polisler Neden İntihar Ediyor? Süleyman Soylu'dan Sebeplerini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polisler Neden İntihar Ediyor? Süleyman Soylu'dan Sebeplerini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında polis intiharlarının nedenlerini söyledi.

Çalışma Hayatı 12 Ekim 2022 11:36 0
Polisler Neden İntihar Ediyor? Süleyman Soylu'dan Sebeplerini Açıkladı

POLİS İNTİHARLARININ NEDENİ

Bakan Soylu yaptığı açıklamada polis intiharlarının nedenlerine yer verdi. Bakan Soylu, polislerde intihar teşebbüsünün yüz binde 40 civarında olduğunu söyledi ve  "Polisimizdeki intihar teşebbüsü kaç? Yüz binde 40'larla yüz binde 30'lar arasında. Bu yıl itibariyle yüz binde 24 civarında. Peki, intihara teşebbüs ayrı bir de intihar ayrı. Elinde silah olduğu için bunu gerçekleştirebilme oranı çok daha yüksek. İntihar sebepleri neler? Aile olarak biz olayın her yönüyle ilgilenmekle mükellefiz. Her olaydan sonra bizim yaptığımız ilk önce teftiş kurulumuzun özellikle intihar konusundaki bir vesileyle nedenlerini burada değerlendirmek. Bu nedenlere baktığımız zaman 1. evlilik çatışmaları ve ailevi sebepler, yüzde 22,5. 4'te 1'i ailevi meselelerden kaynaklanıyor. Son 2-3 yılda sanal bahis, şans oyunları ve kripto para konusunda yüzde 29,3." ifadelerini kullandı.

Bakan polis intiharları ile ilgili şunları söyledi:

Bütün birimlere bu konularda çalışan arkadaşlarımızın dikkatli olması hususunu ortaya koyduk. Duygusal sebeplerden kaynaklanan, reddedilme, ayrılma gibi sebepler de yüzde 6.7. Mesleki stres faktörleri, bu da yüzde 3. Amir/memur ilişkilerinden tutun, aidiyet duygusu, alışamama, bundan kaynaklanan sonuç var. İnceleme süreci devam eden var, bunlar 7.5.

Bütün bunları gördük ve biz ne yapıyoruz? Raporlarımız yanımızda. Bu raporların tamamını arkadaşlarımız değerlendirdiler. Düzenli bireysel görüşmeler zorunlu hale getirdiler, personel görüşmeleriyle birimlere başvuran personel sayısı da artırıldı.

Öğren-fark et-yardım et projesi hayata geçirilmiş. Gerek hazırlanan rapor doğrultusunda, gerekse diğer kurumlarla işbirliği yaparak ruh sağlığı, öfke kontrolü, bütçe yönetimi gibi konularda eğitimler düzenlenmiştir. On binlerce broşür, afiş, kitapçık hazırlanarak personele ulaştırılmıştır. Şu ana kadar 9 bin 833 eğitim düzenlenmiştir. Her personelimizin 1 buçuk eğitim aldı anlamına gelir. 105 olan psikolog sayımız 296'ya ulaşmıştır. Teşkilatımızın psikolog personel sayısı 3 katına çıkarılmıştır."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç