Polisi arayıp ihbarda bulunacaklar, artık kimlik vermeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polisi arayıp ihbarda bulunacaklar, artık kimlik vermeyecek

112'yi arayıp ihbarda bulunmak isteyenler artık isterlerse kimlik vermeyecek.

Yaşam 22 Ara 2023 0
Polisi arayıp ihbarda bulunacaklar, artık kimlik vermeyecek

112'yi arayanlar artık isim vermek istemiyorsa vermeyecek.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam bir açıklama yaptı. Sağlam yaptığı açıklamada 112'leri arayanlar ile ilgili düzenleme yapacaklarını, düzenlemenin gündemlerinde olduğunu söyledi.

Yüreğir Belediyesinin katkılarıyla ilçeye bağlı Doğankent Mahallesi'nde kurulan Doğankent Nüfus Şefliğinin açılış törenine katılan Sağlam, burada yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı.

Sağlam açıklamasında bölgenin en önemli sorununun uyuşturucu olduğunu söyleyerek, "En büyük sorunlarımızdan bir tanesi maalesef uyuşturucu durumu. Uyuşturucu, artık Doğankent'te de Solaklı'da da Yunusoğlu'nda da sıkıntı haline gelmiş durumda. Üzülerek söylemek istiyorum; gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız maalesef uyuşturucunun, uyuşturucuların kucağına düşmüş durumda. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacağız. Zehir tacirlerine, Allah'ın izniyle nefes aldırmayacağız. Zehir tacirlerinin, hep birlikte nefeslerini keseceğiz" dedi.

POLİSİ ARAYANLARIN KİMLİKLERİ ARTIK GİZLİ TUTULACAK

Daha önce 155 polis ihbarlarında kimlik isteniyordu. Şimdi tüm acil numaralar 112 bünyesinde toplandı. Artık polise ihbarda bulunmak için 112'yi arayanlar kimliğini söylemek zorunda kalmayacak. Sağlam konu iel ilgili yaptığı açıklamasında, ""Sizlerin bize ihbarda bulunması gerekir. Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşan şerefsizler varsa bunları 112'ye bildireceksiniz. Amansız, kararlı bir şekilde bunlarla mücadele edilecek. Yeni bir düzenleme getireceğiz. 112'ye ihbarda bulunanların artık kimliklerini söyleme ihtiyacı olmayacak. Kimliklerinin saklı kalmasını istiyorlarsa o da saklı olarak kalacak, hiçbir tarafa bildirilmeyecek" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç