Polis, Öğretmen, Bekçi, Jandarma, Uzman Erbaş, Sağlıkçı... Yeni Zamlı Maaş ve İkramiye Tablosu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis, Öğretmen, Bekçi, Jandarma, Uzman Erbaş, Sağlıkçı... Yeni Zamlı Maaş ve İkramiye Tablosu

Ek gösterge zammı ile birlikte maaşlarda ve ikramiyelerde gerçekleşecek yükseliş belli oldu. İşte yayınlanan tablosu.

Kamu 3 Tem 2022 08:58 1
Polis, Öğretmen, Bekçi, Jandarma, Uzman Erbaş, Sağlıkçı... Yeni Zamlı Maaş ve İkramiye Tablosu

Öğretmen, asker, bekçi polis... Emeklilere zam düzenlemesi yürürlüğe girdi.  İşte yeni maaşlar.

TBM'de geçen gün ek gösterge düzenlemesi geçti ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeler hayata geçmiş oldu. Emeklilerin en düşük maaşlarının artmasından ek gösterge düzenlemesine ve öğrenci affına kadar yapılan düzenlemelerin detayları yazımızda.

EK GÖSTERGE YÜRÜRLÜK TARİHİ

Ek gösterge TBMM'den geçti ve bugün yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak. Düzenlemenin yürürlük tarihi ise Ocak 2023. 

Düzenleme ile birlikte kamuda çalışan birçok memurun ek göstergesi 600 puan arttırıldı. 

Birinci dereceye gelen öğretmenlerin lisans ve ön lians mezunu polislerin, alan sınırı olmadan 2 yıllık ve üzeri üniversite mezunu tüm sağlık personelleri ile din görevlilerinin göstergeleri 3600'e çıkarıldı. Söz konusu düzenleme ile birlikte Avukat, bekçi Jandarma, Uzman jandarma ve uzman erbaş ile il müdürlerinin ek göstergeleri de 3600 'e çıkarıldı. 

Bu mesleklerin yanı sıra il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri, gelir uzmanı ve mali hizmetler uzmanlarının da aralarında olduğu kariyer uzmanları ile denetmenlerin ek göstergeleri de 3600'e çıktı. 

Ek göstergesi 3000 olan bir kamu personelinin emekli maaşı 1728 lira artarken ikramiyesi 62 bin 299 lira seviyesinde artış gösterdi. 

Sağlık personelleri, din görevlisi, avukat, matematikçi, öğretmen ve avukatların 7 bin 878 lira olan emekli maaşları 9 bin 605 liraya çıkarken emekli ikramiyeleri ise 284 bin 73 liradan 346 bin 371 lira seviyesine çıktı.

Polislerin emekli maaşı 7978 liradan 9 bin 705 lira seviyesine çıktı. Emekli ikramiyesi ise 284 bin 73 liradan 346 bin 371 lira seviyesine çıkarıldı. 

Söz konusu düzenleme ile birlikte 4 milyon öğrenciye af gelirken en düşük emekli maaşı da 3 bin 500 lira seviyesine çıkarıldı.

İşte maaş zammı tablosu:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekli memur bile 10 bin tl maaş alıyor normal memurun maaşını düşünemiyorum bile asgari ücret5500 TL ama kiralar 3 bin 4 binden başlıyor