Polis Alımında Taban Puanı Şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis Alımında Taban Puanı Şoku

Lise mezunlarından yapılacak polis alımında adaylara taban puan şoku gelebilir.

Polis Alımı 20 Tem 2022 13:38 14
Polis Alımında Taban Puanı Şoku

Polis Akademisi lise mezunu polis alımında taban puan değişebilir.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapıldı. Yapılan sınavın ardından en merak edilen konu lise mezunu polis alımı konusu oldu. Her sene yapılan (2020 senesinde pandemi nedeniyle yapılmadı) lise mezunu polis alımı bu sene de yapılacak. En az lise mezunu polis alımında sayının 2500 olması beklenirken bunun 250'sinin kadın, 2 bin 250'sinin ise erkekler arasından olması bekleniyor. 

İlan için geri sayım devam ederken YKS sonuçları açıklandı ve adaylar puanlarını öğrendi. 

PMYO YERLEŞTİRME PUANI İLE Mİ HAM PUAN İLE Mİ ALIYOR?

PMYO polis alımı yerleştirme puanı ile değil, ham puan ile yapılır.

TABAN PUAN YÜKSEK İHTİMALLE DEĞİŞECEK

Bilindiği üzere bu sene YKS'de baraj kaldırıldı. Bu nedenle sınava 3 milyondan fazla aday girdi. Sınavda alınan puanlar ile sıralamalar önceki senelere göre çok farklı. Yerleştirme puanına bakanlar, istedikleri bölümlere rahat yerleşebileceklerini fark ederken sıralamada bu durumun pek mümklün olmadığı fark edildi. 3 Milyondan fazla kişinin sınava girmesi nedeniyle yaşanan bu durum, bu sene pek çok tercihi etkileyecek gibi duruyor. 

Geçen sene yayımlanan sayısal verilere baktığımızda TYT ham puanında 240 üstü alan kişi sayısının 452 bin kişi olduğu görülürken bu sayı bu sene 1 milyon 6 bin 285 oldu ve 2 kattan fazla arttı. 

240 puanın üzerini geçen aday sayısında ciddi bir artış olması nedeniyle polilik taban puanının yükseltilmesinin gündemde olduğu öğrenildi. puanın 280 seviyesine kadar bile çıkarılabileceği belirtiliyor. Geçen sene 240 'ı geçen 452 bin kişi varken bu sene 300'ü geçen 405 bin kişi var.

Bu nedenle taban puanın yükseltilebileceği, 260-270-280'lere çıkabileceği bildiriliyor. Sizce yükseltilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

DEĞİŞMEZSE ADAYLARIN İŞİ ZORLAŞIYOR

PMYO polis alımında taban puan 250 olarak kalırsa 1 milyon kişinin başvuru hakkı doğuyor ve bu da alım sürecinde şansı oldukça düşürecektir.

PMYO polis alımından anbe an haberdar olmak, ilan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle artmalı, kalite önemli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence aynı kalmalı hazırlanan adaylar 240 puanına göre hazirlandi madem böyle bişey olacak neden baştan bilgi verilmiyor bence aynı kalmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede artırılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsanların hayaliyle oynanamasin bence aynı kalmali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
240 ideal bence hakeden polis olur zaten diğerleri elenir