Polis Akademisi, Polislik Başvuru Ücretine Rekor Zam Yaptı (2022 PMYO POMEM Polis Alımı)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis Akademisi, Polislik Başvuru Ücretine Rekor Zam Yaptı (2022 PMYO POMEM Polis Alımı)

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada polislik başvuru ücretine yer verildi.

Polis Alımı 23 Tem 2022 09:58 0
Polis Akademisi, Polislik Başvuru Ücretine Rekor Zam Yaptı (2022 PMYO POMEM Polis Alımı)

Polis olmak isteyenlere şok: Başvuru ücretine yüzde 50 zam.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2022 yılında polisliğe başvuru yapacak adaylardan alınacak başvuru ücreitne yer verildi. Yayımlanan kılavuza baktığımızda başvuru ücretine rekor zam geldiği görüldü. 

KADIN ERKEK 2500 POLİS ALINACAK

Kadın erkek adaylar arasından PMYO'lara 2 bin 500 polis adayı öğrenci alınacak. 500'ü kadın 2000'i erkek olmak üzere yapılacak 2500 polis alımında adaylar ön sağlık spor ve sözlü mülakat aşamalarına alınacak. Bu aşamaları başarı ile geçen adaylar polis olarak yetiştirmek üzere Polis Meslek Yüksek Okullarında eğitime alınacak. 2 yıllık eğitimden sonra adaylar EGM bünyesinde polis memuru olarak görevine başlayacak. 

ŞARTLAR

PMYO polis alımına lise mezunları başvuru yapabilecek. 01 Ocak 1997 – 01 Ekim 2004 tarihleri arasında doğan ve TYT ham puanı en az 250 olan adayların başvuru yapabileceği ilanda boy kilo şartı ise şu şekilde açıklandı: "Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve kadın öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır"

BAŞVURU ÜCRETİNE REKOR ZAM

PMYO polis alımında geçen sene başvuru ücreti 150 liraydı. Bu sene ücret yüzde 50 zamla 225 liraya çıkarıldı. Sizce başvuru ücreti çok mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

POMEM

Geçen sene 200 lira olan POMEM başvuru ücretine de bu şekilde bir zam gelebilir.

DEĞİŞİKLİK OLDU

PMYO polis alımında değişiklik yapıldı. Açıklamada başvuru yapanlar arasında sıralama yapılacağı ve 2500 polis için 25 bin kişinin mülakata çağrılacağı bildirildi. Başvuru yapan herkes başvuru ücretini yatıracak. Ancak burada bir durum var. 28. dönem POMEM'e de kontenjan gelmiş, sıralama açıklandıktan sonra mülakata çağrılanlar ücreti yatırmıştı. Bu alımda ise başvuru yapan herkes ücret yatıracak. Burada yaşanan durum, sıralamaya giremeyenlerin başvuru ücretleri ne olacak durumu. Büyük ihtimal iade edilecek ancak bu konuda kılavuzda bir ifadeye yer verilmemiş.

BAŞVURU TARİHİ

Polislik başvuruları 25 Temmuz pazartesi başlıyor. Başvuru ekranı açılınca finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç