Polis Akademisi PMYO polis alımı başvuru ücreti ne kadar? Mülakatları ne zaman 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis Akademisi PMYO polis alımı başvuru ücreti ne kadar? Mülakatları ne zaman 2023

Polis Akademisi Başkanlığı PMYO polis alımı başvuru ücreti ne kadar? Mülakatları ne zaman yapılacak? İşte son dakika bilgileri.

Polis Alımı 7 Ağu 2023 11:56 0
Polis Akademisi PMYO polis alımı başvuru ücreti ne kadar? Mülakatları ne zaman 2023

PMYO mülakatları ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan açıklamada PMYO polis alımı başvurusunun devam ettiğine yer verildi. Başvurular 9 Ağustos 2023 tarihine kadar internet üzerinden yapılacak. Başvuru yapan adaylar, sürecin nasıl işleyeceğini, mülakatların ne zaman olacağını, başvuru ücretinin nereye yatırılacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda söz konusu polis alımının detaylarına yer verdik.

10 KATI ADAY MÜLAKATLARA ÇAĞRILACAK

Akademi tarafından yayınlanan kılavuzda PMYO'ya başvuru yapacak adayların TYT puanına göre sıralanacağına yer verildi. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"2023 - 2024 eğitim - öğretim yılında Polis Meslek Yüksekokullarına, polis memuru olarak yetiştirilmek üzere (2.000) erkek, (500) kadın aday olmak üzere toplam (2.500) asıl aday alınacaktır.   Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrası “ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; Bakanlık onayı ile belirlenen puan türü ya da türlerinden ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden (20.000) erkek ile (5.000) kadın aday olmak üzere toplam (25.000) aday sınav aşamalarına katılmak üzere çağrılacaktır"

BAŞVURU ÜCRETİ

Başvuru ücreti için duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"UYARI: ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILMADAN YAPILACAKTIR.

UYARI:  ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

PMYO Giriş Yönetmeliği 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında “ ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; Bakanlık onayı ile belirlenen puan türü ya da türlerinden ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

UYARI:  ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMADAN SINAV BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEYEN ADAYLARIN; SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ GERİ ÖDENMEYECEKTİR. "

Başvuru ücreti, sonuçların açıklanmasından sonra belli olacak. 9 Ağustos'ta başvuruların bitmesinden sonra 14-16 Ağustos tarihleri arasında sonuçların açıklanması ve sıralamaya girenler için başvuru ücreti yatırma süreci başlayacak. Geçen sene ücret 225 TL'ydi. Bu sene 250 lira ya da 300 lira olması bekleniyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MÜLAKATLAR NE ZAMAN?

PMYO polis alımı mülakat aşamaları ise Ağustos ayı sonunda başlayacak. Mülakat duyurusundan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç