Polis Akademisi, 2022 PMYO Sonuçları Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis Akademisi, 2022 PMYO Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı 2022 yılı PMYO polis alımı sonuçları açıklandı. Sonuçlara ilişkin detaylar yazımızda.

Sınav 14 Ekim 2022 23:42 0
Polis Akademisi, 2022 PMYO Sonuçları Açıklandı

PMYO polis alımı sonuçları açıklandı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında en lise mezunu adaylar arasından yapılan 2 bin 500 polis alımının sonuçlarının belli olduğuna yer verildi. Kadın erkek adaylar arasından yapılan 2 bin 500 polis alımında sınav aşamalarını geçerek polislik eğitimine alınacaklar için şu ifadelere yer verildi:

2022 yılı PMYO Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlar adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir. 

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

ASKERDE OLANLAR

Askerde olanlar için yayınlanan duyuru:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Başkanlığımıza, zorunlu askerlik hizmetini yapmakta iken Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını kazanan adayların Asker Alma Kanununa göre geçici terhis işlemlerinin yapılmasının mümkün olmadığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 17.10.2022 itibariyle zorunlu askerlik hizmetine devam edecek olan adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 18.10.2022 tarihine kadar askerlik yaptığı birimden Polis Akademisi Başkanlığımıza üst yazı aracılığıyla göndermeleri gerekmektedir. 

Dilekçeyi gönderen adayların PMYO Müdürlüklerine planlamaları terhislerine müteakip yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında dilekçe göndermeyen adaylar, adaylık haklarından feragat etmiş sayılacaktır. 

Adayların bundan sonraki gelişmeleri www.pa.edu.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir.

2021 YILINDA KAYIT YAPTIRAMAYANLAR

2021 Yılı PMYO Giriş Sınavını kazanarak Polis Meslek Yüksekokulu eğitimi için PMYO Müdürlüklerine planlaması yapılan, ancak silahaltında bulunması nedeniyle kayıt yaptıramayan adaylar 2022 Yılı Polis Meslek Yüksekokulu eğitimine planlanmıştır.

Adaylara planlandıkları PMYO Müdürlükleri posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir

YENİ PMYO POLİS ALIMI SENEYE

PMYO 'ya 2 bin 500 kadın erkek polis alımı 2023 yılında yapılacak. Her sene üniversitelere giriş sınav sonucundan sonra alım yapılır. Yeni PMYO polis alımı ilanı Ağustos 2023'te gelecek. TYT 250 puanla lise mezuları arasından yapılacak alım ilanı geldiğinde haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç