Piyasalar Kapanınca Altın Yön Değiştirdi: Gram Altın Fiyatı Sert Düştü İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasalar Kapanınca Altın Yön Değiştirdi: Gram Altın Fiyatı Sert Düştü İşte Nedeni

Son dakika haberi: Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre gram altın, Türkiye'de piyasaların kapanmasından sonra sert düştü.

Altın 19 Nisan 2022 22:49 0
Piyasalar Kapanınca Altın Yön Değiştirdi: Gram Altın Fiyatı Sert Düştü İşte Nedeni

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yön değişti. Kısa sürede altın fiyatları düşüşe geçti ve 15 liradan fazla değer kaybetti.


Altın fiyatlarında Fed baskısı yeniden arttı. Piyasaların yeni haftaya başladığı dün güne yükselişle başlayan altın fiyatları , gündüz saatlerinde sert yükselmiş ve son 1 ayın en yüksek seviyesine kadar çıkmıştı. Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş sonrası Fed'den bugün bir son dakika bilgisi geldi.


Akşam saatlerinde gelen açıklamadan sonra altın fiyatlarında düşüş hızlandı. Ons kaynaklı düşüşe geçen gram altın , dakikalar içinde 15 liralık değer kaybetti.


FED'DEN GELEN HABER NE?

Amerikan Merkez Bankası'nın Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gidecek olması zaten altın üzerinde bir baskı uyguluyordu. Bugün gelen açıklama ise beklentiyi arttırdı ve Mayıs ayında beklenen faiz artırımının 50 baz puan değil 75 baz puan olabileceğine yer verildi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Merkez Bankası’nın bu yıl faizleri yaklaşık yüzde 3,5 seviyesine yükseltmek için acele etmesi gerektiğini söylerken, 75 baz puanlık bir artırımın imkansız olmadığını söyledi ve faiz artırımının bu yıl devam edeceğini söyledi.


GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Bu açıklama sonrası altının ons fiyatı düşmeye başladı. Özellikle ABD piyasalarının açıldığı akşam saatlerinde düşmeye başlayan ons fiyatı ile birlikte düşen gram altın 15 lira değer kaybetti. Sabah saatlerinde 933 lira seviyesinde seyreden gram altın, haberi yazdığımız saatlerde 918 liraya kadar geriledi ve düşüş eğilimi hala devam ediyor. Gram altında gün içindeki seviye ile son saatlerindeki seviyeyi gösteren gram altın fiyat değişim tablosu şu şekilde:

Grafik kaynak: Altin. in


Ons fiyatında da akşam saatlerinde başlayan düşüş devam ediyor. Gündüz 1981 dolar seviyesine çıkarak son ayların en yüksek seviyesini gören ons, şu sıralar 1953 dolar seviyesinde seyrediyor.


ÇEYREK ALTIN FİYATI

Gelen son verilere göre çeyrek altın 1506 lira seviyesinden işlem görürken Cumhuriyet altını 6 bin 8 lira seviyesinden satışa sunuluyor. Yarım altın 3 bin 13 lira seviyesinde seyrederken 22 ayar bilezik gram fiyatı 862 lira seviyesinde.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç