Piyasalar Fed Faiz Kararı ve Nisan Enflasyonuna Odaklandı: İşte Açıklama Saati
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasalar Fed Faiz Kararı ve Nisan Enflasyonuna Odaklandı: İşte Açıklama Saati

Yurt içinde piyasalar Fed ve enflasyon rakamlarına odaklandı. İşte piyasaların beklediği kararların açıklanacağı saat.

Ekonomi 4 Mayıs 2022 13:00 0
Piyasalar Fed Faiz Kararı ve Nisan Enflasyonuna Odaklandı: İşte Açıklama Saati

Bugün Fed, yarın Enflasyon açıklaması gelecek.

Türkiye'de ekonomi gündemi bugün ve yarın yoğun olacak. Amerikan Merkez Bankası bu akşam faiz kararını kamuoyuna açıklayacak. Açıklanacak faiz kararı merakla beklenirken yurt içi piyasalar yarın açıklanacak enflasyon verilerine de odaklanmış durumda. 

FED FAİZ KARARI BU GECE

Amerikan Merkez Bankası bu akşam para politikası kurulunu toplayacak ve politika faizinde beklenen kararını açıklayacak. 50 baz puanlık faiz artışının beklendiği kritik toplantıya saatler kala piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Fed, söz konusu faiz kararını bu akşam Türkiye Saati ile 21.00'da kamuoyuna açıklayacak.

ENFLASYON VERİLERİ BEKLENİYOR

Fed'in yanı sıra yurt içinde piyasalar, 5 Mayıs 2022 günü Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklanmış durumda. TÜİK ise enflasyon rakamlarını 5 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.00'da açıklayacak. 

DOLAR ALTIN KRİPTO PARALARDA HAREKETLİLİK

Bu akrarlar beklenirken piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. Gelen son verilere göre gram altın, kripto paralar ve dolar kurunda gerileme meydana geldi. Kritik verilere saatler kala piyasalarda son durum şu şekilde:

Gram altın şu sıralar 891 lira seviyesinde seyrediyor. Yatay seyreden gram altın, bu seviyesini sürdürüyor.

Dolar kurunda dün yaşanan yükseliş sonrası düşüş meydana geldi. Gelen son verilere göre dolar kuru 14.91 TL'den 14.83 TL seviyesine geriledi ve bu seviyede işlem görüyor.

Dün 37 bin 600 dolara kadar gerileyen Bitcoin'de şu sıralar yükseliş yaşandı. Gelen son verilere göre 1 Bitcoin 38 bin 843 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ethereum ise 2 bin 830 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç