Piyasalar bu hafta hangi verileri bekliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasalar bu hafta hangi verileri bekliyor?

Son dakika haberi: Piyasalar bu hafta oldukça yoğun bir gündemle meşgul olacak. İşte bu hafta piyasaların beklediği kararlar.

Ekonomi 29 Ocak 2023 21:47 0
Piyasalar bu hafta hangi verileri bekliyor?

Dolar, altın ve kripto paralarda bu hafta yoğun veriler bekleniyor.

Bu hafta piyasalarda dünyada birçok önemli veri açıklanacak. Piyasaları olumlu ya da olıumsuz etkileyecek veriler için geir sayım başlarken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı açıklamada piyasaların bu hafta beklediği verileri değerlendirdi.

Kolçak yaptığı açıklamada , "Bu hafta gerçekten, Şubat ayı önemli bir ay olacak. Her anlamda. Hem jeopolitik riskler çok hat safhada. Ama bizim bu hafta takip edeceğimiz en önemli konu Fed faiz kararı olacak. 1 Şubat'ta FEd faiz kararı var. 2 Şubat, bir gün sonra Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyoruz. Cuma günü Türkiye'den enflasyhon rakamını alacağız. Bu arada yarından itibaren hemen hemen haftanın her günü hem Avrupa'dan hem de Amerika'dan çok önemli veriler gelecek. Enflasyon verisini alacağız Avrupa'dan, tarım dışı istihdam verisi gelecek amerikadan. Yani gelecek de gelecek"

Veriler açıklandıkça takipçilerimize aktaracağız. Haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

PİYASALARDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalar Fed ve AMB faiz kararı öncesi hareketli şekilde yoluna devam ediyor. Gelen son bilgilere göre dolar endeksi geçen aylardaki yüksek seviyesinden geriledi ve şu sıralar 101 seviyesinde seyrediyor. Dolar kuru ise şu sıralar 18.80 TL seviyesinde.

Ons altın fiyatı 1928 dolar seviyesinde seyrederken gram altın ise 1164 TL seviyesinde.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç