Piyasalar 15 Nisan’daki Faiz Kararına Odaklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasalar 15 Nisan’daki Faiz Kararına Odaklandı

Dünya 8 Nisan 2021 18:17 0
Piyasalar 15 Nisan’daki Faiz Kararına Odaklandı

Piyasalarda enflasyonun yaklaşık iki yılın zirvesine yükselmesinin ardından Merkez Bankası’nın (TCMB) 15 Nisan’daki faiz kararına kadar küresel piyasalar odaklı bir seyir beklenirken, küresel piyasalarda ise dolar Fed tutanaklarının piyasa yönünü belirleyecek hiçbir yeni katalizör sunmamasının ardından iki haftadan uzun süredir dip seviyesine yakın seyrettiği tespit edildi.

Fed ‘in dün akşam yayınladığı para politikası toplantısının tutanaklarına göre, üyeler ekonominin hala hedefin çok gerisinde olduğunu düşünüyor ve aylık 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını sona erdirmek için acele etmiyorlar. Fed Başkanı Jerome Powell, günün ilerleyen saatlerinde IMF toplantısında açıklamalarda bulunacak. Powell para politikasında gevşeme yanlısı yaklaşımını tekrarlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın piyasaları kargaşaya sürükleyen ani bir kararla atadığı Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TCMB’nin politika faizini %19 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ankette 2021 için politika faizindeki indirim beklentileri de öne çekildi. Reuters anketine katılan 12 ekonomistten 11’i politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizinde bir değişiklik beklemezken, bir katılımcı %18.50 seviyesine düşüş bekliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç