Piyasada Madeni Para Kıtlığı Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasada Madeni Para Kıtlığı Başladı

Piyasalarda bozuk para kıtlığı başladı. Birçok esnaf, bozuk para bulamadığını söylüyor.

İş Dünyası 5 Ağu 2022 20:19 0
Piyasada Madeni Para Kıtlığı Başladı

Piyasalarda bozuk para kıtlığı yaşanmaya başladı. Flaş bir açıklama geldi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken bir son dakika açıklamasında bulundu ve esnafların piyasalarda bozuk para bulmada sıkıntı çektiğini söyledi ve bu sebeple bol miktarda bozuk paranın üretilip piyasaya sürülmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Palandöken açıklamasında esnafın bozuk para konusunda çektiği sıkıntılara değindi. 

Ürün fiyatlarının büyük çoğunluğunun küsüratlı olduğunu ve bu nedenle esnafın her zaman bozuk paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Palandöken, son günlerde maden para bulunamadığını , Merkez Bankası'na yakın olan esnafların bozuk para temin edebildiği, ama diğer esnafların ise bozuk para temin edemediğini söyledi. Palandöken açıklamasında, “Bankalarda zaten bozuk para trafiği yok. Piyasada bozuk parada bir sorun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Palandöken, piyasaya bolca bozuk para sürülmesi gerektiğini, bunun tüketici ve esnaf açısından rahatlatıcı olacağını söyledi.

MAHFİ EĞİLMEZ:  BOZUK PARALARI ERİTİP SATIYORLAR

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez de bozuk para sıkıntısını dile getirdi ve yaptığı son dakika açıklamasında, "Bazı iş sahipleri piyasada madeni para sıkıntısı olduğunu iletiyorlar ve madeni paraların eritilip hurdaya gitmiş olup olmadığını soruyorlar. Gresham Kanunu, çok yüksek enflasyon sonucu 500 yıl sonra tekrar ortaya çıkmış olabilir mi? Darphanenin bu konuyu araştırması gerekir." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç