Piyasa Uzmanından Altın İçin 15 Ağustos Uyarısı! O Rakamı Unutun...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasa Uzmanından Altın İçin 15 Ağustos Uyarısı! O Rakamı Unutun...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için 15 Ağustos uyarısında bulundu.

Altın 14 Ağu 2022 20:59 0
Piyasa Uzmanından Altın İçin 15 Ağustos Uyarısı! O Rakamı Unutun...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için 15 Ağustos uyarısında bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ağustos ayına dair, gram altın, dolar, euro ve diğer gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altın için 15 Ağustos uyarısında bulundu.

“Bu hafta hem küresel piyasalarda hem yurt içi piyasalarda bizi neler bekliyor, yeni bir savaş riski var mı, jeopolitik riskler bizi nasıl etkileyebilir, altın, gümüş, dövizde yukarı yönlü hareket sürer mi, bunların yanıtını vermeye çalışacağım.” diyerek açıklamalarına başlayan Memiş, dolarla devam etti:

“Dolar/TL kurunda 18 seviyesinin üzeri görüldü. Yurt içi piyasalarda tansiyon yüksek ama uluslararası piyasalarda dolar değer kaybediyor. Dünyada doların değer kaybetme süreci sürerken bizim içeride yine dolar/TL’nin  güçlü duruşunu koruduğunu görüyoruz. Dolar endeksinin 105’e gerilemesine rağmen kurun 17.90-18 lira aralığında olması sıkıntı. Ben dolar tarafına çok da sıcak bakmıyor. Yatırımcısının da dikkat etmesi gerekiyor.”

RAKAMLAR KALICI OLMAYACAK

“Euro/TL 18.42 seviyesinde. 18.44’e kadar yükseldi. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için euro/TL’ye destek veren bir fiyatlama vardı. Euro/dolar paritesindeki pozitif görünüm devam ediyor. 1.054’e kadar da yükselişin devam edeceğini tahmin ediyorum. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 4’lük değer kaybında. 100 doların altına sarkan petrol var burada pompa tarafına indirimi takip ediyoruz. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için belki yansıtmazlar indirim olarak. Ancak ben 100 dolar seviyesi altı rakamların kalıcı olacağını da düşünmüyorum.”

“Fed kararından sonra ve ABD büyümesinden sonra hızlı toparlanan altın onsta 50 dolarlık değer artışı oldu. Altının ons fiyatı 50 dolarlık toparlanma içinde. Yükselişler fake (sahte) olabilir tuzağa gelmeyelim. 1780 doların üzerinde iki gecelik kapanış yapması gerekiyor. Aşağı yönlü trend olursa 1700 doları takip edeceğiz. Hala ucuz, baskılanmaya devam ediyor. Manipülasyona uğruyor ancak ons altında eylül itibarıyla hızlı toparlanmalar bizi bekliyor olacak. Yıl sonuna kadar 2350 dolar öngörümü koruduğumu söyleyebilirim.”

15 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN DİKKAT!

“Şu anda içeride gram altın/TL 1020-1025 lira aralığında. 1020 lira güçlü direnç seviyesi. 950-1050 aralığına yerleşmiş gram altın var. Ağustos içinde 1000 lira altına sarkmalar da orta ve uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürmeyi devam edecek… Ağustosun ortasından sonra, 15 Ağustos’tan sonra 1000 lira altında gram altın alamayacaksınız uyarım olacak. 1000 altını görürseniz elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Yıl sonuna kadar 1450 lira rakamlarını beklemeye devam ediyoruz. Gram altın/TL’de asıl yükseliş daha başlamadı.”

“24 dolar yukarı yönlü kırıldıktan sonra ons gümüşte 27 dolar seviyesini takip etmeye devam edeceğim. Gümüş ucuz, dünyada en ucuz emtialardan. Elinde dolar bulunan yatırımcısı, gümüş almayı düşünüyorsa, TL olan gümüş almayı düşünüyorsa 12 lira seviyesinde gram gümüş. Gümüşün gram fiyatı ucuz kalmaya devam ediyor. 20 lira seviyesiyle alakalı öngörümü beklediğimi tekrar hatırlatmak isterim. Bu seviyenin üzeri kırıldıktan sonra yukarıda 27 bin dolar seviyesi var. Diğer yabancı para birimlerinin getirileri destek bulmaya devam ediyor. Rakamsal değerler bu şekilde. Döviz olarak, altın olarak borçlanmıyoruz, dikkat ediyoruz. Temmuz, ağustos tatil ayı, ben sizi eylül ayına hazırlıyorum. Varlıklarımızı kesinlikle satmıyoruz, sahip çıkıp eylül ayını bekliyoruz. Eylül ayında resesyon risklerini, gıda krizini göreceğiz. Oldukça yoğun geçecek.”

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17 lira 94 kuruş seviyesinden, gram altın ise 1038 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç