Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu 'ndan Dolar İçin Baraj Uyarısı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu 'ndan Dolar İçin Baraj Uyarısı!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu yatırımcılar için yeni piyasa analizi yayımladı.

Döviz 1 Haz 2022 18:25 0
Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu 'ndan Dolar İçin Baraj Uyarısı!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu yatırımcılar için yeni piyasa analizi yayımladı.

Yeni videosunda altın ve dolara ilişkin yeni süreci değerelendiren Şatıroğlu altında yatay hareketliliğin devam edeceğini ifade etti. İşte Tunç Şatıroğlu'ndan yatırımcılar için yeni piyasa analizi.

Dolar ve altındaki yükselişin devam etmesi Haziran ayındaki piyasaların durumunu da merak ettirdi. Elinde dolar ve altın bulunduranlar uygun al-sat tarihi kollamaya başladı. Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu da yeni yayınladığı piyasa değerlendirmesinde dolar ve altında önümüzdeki dönemlerde yaşanacak olanları anlattı. Amerika'da yaşanan enflasyonda gerileme yaşanabileceğini ifade eden Şatıroğlu, bu durumun piyasaları da etkileyeceğini söyledi.

ENFLASYONDAN KORUNMA YÖNTEMİ: BORSA

Dolar/TL kurunu değerlendiren Şatıroğlu, enflasyonun artması durumunda doların da baskılandığını ifade etti. Yatırımcılar için enflasyondan korunma aracının ise borsa olduğunu söyledi. Bilinçli olarak yapılan borsa yatırımlarının artan enflasyon karşısında paralarının değerini koruyabileceklerini belirtti. Şatıroğlu, "Altında daha iyi performans gösterebilir dedik ama onun da riski var" dedi.

DOLARA BARAJ KURULMAYA ÇALIŞILIYOR

TL'ye yatırımın cazip olmadığını belirten Şatıroğlu şunları kaydetti:

"Dolar/TL'de enteresanlıklar var. Dolar filminin 3 sezonunu izledik. Doların üzerine baraj kuruldu. Bir sürü dolar yakıldı. Dolar çıkmaya başladı. Bir daha baraj kuruldu. Neden? Çünkü TL'ye yatırım yapmak cazip değil. TL'nin cazip olması da istenmiyor. Paranız paranızı TL mevduata koymayın deniliyor. İnsanlarda dolar almak istiyor. Şirketlerinde buna ihtiyacı var. Yine 40 gün olur mu diyenler olur? Bu sefer 40 gün olmaz. "

ALTINDA DÜŞÜŞ OLABİLİR

Altında ise düşüşlerin yaşanabileceğini belirten Şatıroğlu, düşüşlerin Amerika enflasyonuna da bağlı olduğunu söyledi. Şatıroğlu, "Altında yatay hareket devam edebilir. Düşüşler devam edebilir. 1840'a kadar gelebileceğini söylemiştik. 1820'ye doğru devam edebilir. Amerikan 10 yıllıklarda düşüş geldi. Şu an bir yatak hareketlilik var. Amerika'da enflasyonda gerileme olabilir. Bu da Amerika 10 yıllıkları etkileyebilir." diye konuştu.

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 16 lira 42 kuruş seviyesinden, gram altın ise 971,90 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç