PİKTES Öğretmenleri ve Personellerine Kadro Talebi TBMM'de
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PİKTES Öğretmenleri ve Personellerine Kadro Talebi TBMM'de

PİKTES öğretmenleri ile personellerine kadro için mecliste son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 16 Kasım 2022 21:33 2
PİKTES Öğretmenleri ve Personellerine Kadro Talebi TBMM'de

Piktes personelleri için son dakika açıklaması geldi.

2016 yılından bu yana 26 ilde toplamda 7 bin 400 personel PİKTES kapsamında çalıştırılıyor. Türkiye'ye göç eden ailelerin çocuklarının eğitimlerinde görev yapan bu personeller geçici olarak çalışıyor ve bu personeller kadro taleplerini her dakika dile getiriyor. 

Piktes personellerine kadro ile ilgili meclisten son dakika açıklaması geldi. Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık yaptığı son dakika açıklamasında Piktes öğretmenlerine kadro ile ilgili taleplerini şu şekilde dile getirdi:

"Şu anda PİKTES kapsamında 26 ilde yaklaşık 3.200 öğretmen, 2.600 temizlikçi, 1.600 güvenlik görevlisi çalışıyor. 2016 yılından beri, Türkiye'ye göç etmek durumunda kalan ailelerin çocuklarını eğitim sistemimize entegre etmeye çalışıyorlar. Büyük bir fedakârlıkla eğitim, güvenlik ve temizlik görevini icra ediyorlar ancak kendilerinin hiçbir güvencesi yok, talepleri “Kadro” Devlet isterse yapar tıpkı 2017’de çadır kent çalışanlarına kadro verilmesi gibi. Bu sebeple, devam eden kadro çalışmalarına PİKTES çalışanlarının dâhil edilmesi binlerce aileye sevinç yaratacaktır. İktidardan bu sese kulak verilmesini talep ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

Kadro sürecini takip etmek için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
KADRO İSTİYORUZ EMEK VERİYORUZ İŞİMİZ İÇİN
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadro istiyoruz. Her yaz işsiz kalmak istemiyoruz. Kadro istiyoruz çünkü heran işten çıkarılma korkusundan işsizlik endişesinden kurtulmak istiyoruz...