Philips 4 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Philips 4 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Philips tarafından bir açıklama yapıldı ve 4 bin kişinin resesyon nedeniyle işten çıkarılacağına yer verildi.

İş Dünyası 24 Ekim 2022 14:36 0
Philips 4 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Son dakika : Philips 4 bin kişiyi işten çıkaracak.

Avrupa'da yüksek enflasyon ve düşük büyüme nedeniyle resesyon sesleri daha da çok çıkmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre şirketler, maliyetlerini sınırlandırmak için işten çıkarmalara başladı. Bu kapsamda Hollandalı elektronik şirketi Philips , yeni bir yapılanma paketini kamuoyuna açıkladı. Operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması amacıyla 4 bin pozisyonun kapatılacağını söyledi.

Konu ile ilgili şirketten bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre işten çıkarmaların önüğmüzdeki çeyreklerde 300 milyon Euro civarında etkisi olması bekleniyor.

Avrupa'da geç kalınan tarihi faiz artışı sonrası resesyon sesleri daha da yükske çıkarken sıkılaşmanın devam ettiğine , yetkililerin de resesyon konusuna dikkatleri çektiğine yer verildi. 

Euro Bölgesi'nde Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos bir açıklama yaptı ve art arda iki çeyrek daralma olabileceğine yer verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Teknik bir durgunluk olasılığı da dahil olmak üzere düşük ekonomik büyüme ve yüksek enflasyonun çok zor bir kombinasyonuyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum” diyen Guindos, “Eylül ayında kötü durum senaryomuz olarak gördüğümüz şey, ana senaryo olmaya yaklaşıyor” dedi.

Son olarak geçen ay bir toplantı yapan Avrupa Merkez Bankası 75 baz puan faiz artırımına gitti. IMF tarafından bir açıklama yapıldı ve 2023 yılı büyüme tahminlerinde aşağı yönlü en büyük revizyon Euro Bölgesi için yapıldı. Sadece yüzde 0.5 'lik büyüme bekleniyor dendi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç