Petrolde büyük kriz kapıda: Akaryakıt fiyatları patlayabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Petrolde büyük kriz kapıda: Akaryakıt fiyatları patlayabilir

Avrupa'nın son günlerde yaptırımlara hız kazandırması, Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması, yeni petrol krizini kapıya getirdi.

Emtia 23 Ara 2022 12:29 0
Petrolde büyük kriz kapıda: Akaryakıt fiyatları patlayabilir

Akaryakıtta büyük kriz kapıda.

Avrupa'nın Rusya'ya yönelik aldığı petrolde tavan fiyat uygulaması hakkında önemli bir değerlendirme geldi. Uluslararası Enerji Başkanı Fatih Birol yaptığı son dakika açıklamasında krizin enerji dönüşümünü hızlandıracağını ve yenilenebilir enerjide yeni adımların atılacağını, petrolde ise büyük şirketlerin Rusya'dan çekilmesi ile birlikte krizin kapıda olduğunu söyledi.

Enerji ithal eden birçok ülkenin dış borç girdabına girmek üzere olduğunu söyleyen Birol, Avrupa'da Rusya kaynaklı olarak yaşanmakta olan krize değindi ve söz konusu ülkelerin bu tavırlarını sorgulaması gerektiğini söyledi. Avrupa'nın şimdi bu yaptırımların karşılığında ceza çektiğini söyleyen Birol, büyük bir sürpriz olmaması durumunda bu kışın yara bere alarak atlatılacağını söyledi. 

Ukrayna savaşı öncesi dünyanın en büyük enerji ithal eden ülkesi olan Rusya,'nın bu seviyesini kaybettiğini söyleyen Birol, Rusya için Avrupa'nın önemli olduğunu, ancak Avrupa için de Rusya'nın çok önemli olduğunu söyledi. 

Rusya'nın en büyük pazarını kaybettiğini ve bunu kapatmak için uğraştığını söyleyen, ancak bunun kolay olmadığını söyleyen Birol, petrol şirketlerinin de Rusya'dan çekilmesi ile birlikte bir üretim krizi yaşanacağını söyledi.  Petrolde yaşanacak bir kriz , tüm dünyada başta taşımacılık, nakliyat sektörü olmak üzere doğrudan ve dolaylı olarak birçok sektörde ciddi tahribatlara neden olacaktır. Büyük bir üretim krizi, beraberinde arz ve fiyat patlaması krizini de getirecektir.

Bu nedenle birçok ülke, yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Finans7.com'u takipte kalarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç