Petrol, Altın ve Diğer Emtialarda Daha Zirveyi Görmedik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Petrol, Altın ve Diğer Emtialarda Daha Zirveyi Görmedik

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs, emtia fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini söyledi.

Emtia 27 Haz 2022 10:42 0
Petrol, Altın ve Diğer Emtialarda Daha Zirveyi Görmedik

Son dakika haberi: Emtia fiyatları ile ilgili gelen son dakika açıklaması tedirgin etti.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs'tan emtia fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Kuruluşun önde gelen analistleri yaptıkları açıklamada resesyon fiyatlamalarına rağmen emtia fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketin gerçekleşeceği beklentisi olduğunu söyledi. Analistler, ekonomilerin yavaşladığını , ancak henüz tümü ile bir düşüş içinde olmadığını söyledi. 

Sert sıkılaşma döngüsü resesyon endişelerinin daha da fazla gündemd yer almasına sebep olurken emtialarda baskı oluştu.

Petrol, baz metaller ve diğer emtia sınıflarında gerileme olurken Amerika merkezli Goldman Sachs, iyimser şeklindeki görüşünü koruduğunu açıkladı. 

Analistler tarafından yapılan açıklamada, emtia fiyatlarının henüz en yüksek seviyesini görmediğine yer verilirken aralarında Jeffrey Curie isminin de yer aldığı analistler, ekonomilerin uzun süredir bir resesyon içinde olduğunu, emtia taleplerinin ve bununla birlikte fiyatların da gerilediğini söyledi.

Açıklamanın burasına bir ancak konuldu. Ekonomi ve son kullanıcı olan tüketicilerin taleplerinin yavaşlaması ile birlikte henüz durumun gerçekleşmediğine yer verildi. Analistlerin beklentilerine ve analizlerine göre ekonomiler yavaşlama eğilimi gösterse de aktivitelerin tümü ile düşüş içinde olmadığına yer verilid. 

EMTİA NEDİR?

Emtia, satılacak her türlü mala verilen isimdir. Petrol, altın, bakır, gümüş, alüminyum, metaller, buğday ve daha nicesi emtia olarak tanımlanır. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç