Peker Holding, dev halka arza hazırlanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Peker Holding, dev halka arza hazırlanıyor

Peker Holding, birçok faaliyeti bünyesinde bulunduracak şirketi halka arz etmeye hazırlanıyor.

Halka Arz 24 Ocak 2024 0
Peker Holding, dev halka arza hazırlanıyor

Peker Holding, yeni halka arza hazırlanıyor.

Geçen sene yaşanan halka arz rüzgarından sonra bu sene hala herhangi bir halka arz onayı gelmedi. Halka arz şartlarnda yapılan değşiklik sonrası mevcut onay bekleyen şirketler, başvurularnı revize ederken bir son dakika açıklaması daha geldi. Peki halka arz ne zaman olacak? Halka arz başvurusu ne zaman başlayacak?

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeni bir halka arz planları olduğunu söyledi. Peker Holding olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, maden, turizm, teknoloji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarının tek çatı altında toplanacağını ve bu sene içinde kurulacak bu yapı için halka arz başvurusu yapacaklarını söyledi.

Peker konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Peker Yatırım Holding AŞ’nin içine, gayrimenkul projelerimizin olduğu GYO, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık faaliyetlerimizi koyarak bu yıl içinde halka arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GYO olabilmek için bazı şartların ve yurt içi ile yurt dışı için yatırım kriterlerinin olduğunu söyleyen Peker, “Dolayısıyla Türkiye’de de her zaman arayış içindeyiz. Burada proje yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Türkiye, Almanya, İngiltere, İspanya, Slovenya olmak üzere toplam 5 ülkede 58 proje tamamladık. 13 projemiz de devam ediyor. Bu 13 projenin toplam değeri 633 milyon Euro. Bu projelere sadece 2023’te 152 milyon 750 bin Euro harcadık" ifadelerini kullandı.

HALKA ARZ NE ZAMAN?

Halka arzın tarihi henüz belli değil. Ancak bu sene yapılacak başvurunun ancak senenin ikinci yarısında onaylanması ve halka arzın başlaması bekleniyor. Halka arz onayı geldiğinde haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç