Pegasus Personel, Pilot, Kabin Memuru ve İşçi Alımı Yapacak 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Pegasus Personel, Pilot, Kabin Memuru ve İşçi Alımı Yapacak 2022

Pegasus tarafından bir açıklama yapıldı ve yeni personel alımları yapılacağına yer verildi.

İş İlanları 21 Tem 2022 13:21 0
Pegasus Personel, Pilot, Kabin Memuru ve İşçi Alımı Yapacak 2022

Pegasus'a pilot, kabin memuru ve personel işçi alımları artacak.

Türkiye'nin en büyük ikinci havayolu taşımacılığı şirketi olan Pegasus tarafından bir açıklama yapıldı ve personeller hakkında bilgilendirme yapıldı. Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk,Dünya Gazetesi'nden Necmi Çelik'e verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Öztürk açıklamasında toplumsal cinsiyet eşitliğine değindi ve "Toplumsal cinsiyet dengesini sağlamanın çok kısa vadede çözülecek bir konu olmadığını biliyoruz. Uzun bir yolculuk olduğunun ve çok çaba sarf edilmesi gerektiğinin bilincindeyiz tabii ki. Önemli olan buna inanmak. Umuyorum bu kadın yönetici rüzgarının arkası gelir. Çünkü havacılık endüstrisi mevcut haliyle çok erkek egemen bir konumda. Kabin ekibinde kadın egemenliği var örneğin, ama o da ayrı bir konu aslında. Kabin görevlisi kadın olur imajı egemen bir görüş. Orda da roller yine cinsiyete göre atandığı için bu algının da dilimizin de değişmesi gerekir. Sadece bir kadın CEO atandığı için değil, kadınların bu görevlere layıkıyla gelebileceğini gösterebilmek açısından bu gelişme önemli. Bu konuda hem bireysel hem de kurumsal olarak büyük çaba gösterilmesi gerekiyor. Bu çabanın kadın erkek birlikte gösterilmesi önemli. Bu birlikte çaba ile değişmeyecek hiçbir şey olmadığına içtenlikle inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Şirket bünyesindeki personellere de değinen Öztürk, "Şu anda Pegasus bünyesinde 67 kadın pilot var. Toplamda yüzde 7’ye yakın bir orana denk geliyor. Bu orana yüzde 1-2 gibi küçük rakamlardan geliyoruz. Böyle baktığımızda mevcut oran çok büyük bir gelişmeyi ifade ediyor. Genelde çalışan annelerin işe dönüşlerinde kesinti doğum sonrasındaki dönemde oluyor. Biz kariyer yolculukları yarım kalmasın diye bir dizi kolaylık getiriyoruz. İsterlerse bir yıl ücretsiz izin de alabiliyorlar. Özel sağlık sigortaları var. Tüm çalışanların bu konuyu sahiplenmeleri önemli. Bazı konularda işbirliklerine gidiyoruz diğer sivil toplum örgütleri ve kurumlarla da. Örneğin satış bölümünde bu yıl stajyer kız öğrenci istihdamına da başladık. Satış konusu da erkek egemen ve geleneksel yöntemlerle ilerlemiş yakın zamanlara kadar. Havacılıkta o kadar olmasa da farklı sektörlerde kadının en az temsil edildiği birçok örnek var." ifadelerini kullandı.

KABİN MEMURU VE PİLOT ALIMI

Pandemi sonrası başlayan yoğunluk ve personel eksikliğini hatırlatan şirket, yakın zamanda pilot, kabin memuru ve personel işçi kadrolarına alım yapılacağını söyledi. Kadın ve erkek personel ihtiyacının olduğunu söyleyen Öztürk , özellikle kadınların kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Personel alımı ilanları geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

PEGASUS'UN GÜNCEL İŞ İLANLARI

Pegasus 'un güncel iş ilanlarına baktığımızda Genel başvuru, Talent Acquisition, bilgi teknolojileri destek uzmanı ve simülatör teknisyeni  kadrolarına personel alımı yapıldığı görüldü. İş ilanlarına https://www.kariyer.net/is-ilanlari?fpi=32618&hc=T adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç