Patronlara kötü, ekonomiye iyi haber: KKM'de şirketler için vergi avantajı kalkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlara kötü, ekonomiye iyi haber: KKM'de şirketler için vergi avantajı kalkıyor

Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında KKM'de vergi avantajının gelecek ay kalkacağını söyledi.

İş Dünyası 7 Haz 2024 0
Patronlara kötü, ekonomiye iyi haber: KKM'de şirketler için vergi avantajı kalkıyor

Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: KKM'de şirketlerin avantajı sona eriyor.

Yeni ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduatı bitirmeye yönelik adımları devam ediyor. Bir son dakika açıklaması da KKM'nın bu sene sonuna kadar tamamen literatürden çıkarılacağını gösteriyor.

İklim Ekonomisi Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Bakan Şimşek, burada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada Temmuz ayında KKM için şirketlere tanınan vergi avantajının yenilenmeyeceğini söyledi. Bakan açıklamasında alınan önlemlerin bütçe açığını 2025 yılından itibaren yüzde 3'ün altına çekeceğini bildirdi.

ÇOK CİDDİ RAKAMLAR

2050 yılına kadar küresel sıcaklığın 3.2 derece artması durumunda küresel gayri safi yurt içi hasılanın baz senaryoya göre yaklaşık olarak yüzde 5'te 1 daha düşük olacağını ve açlık riskinin de 5'te 1 oranında yükseleceğini söyledi.

“Bunlar çok ciddi rakamlar” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Şimşek, kuraklık riskinin her geçen gün daha da arttığını, şimdi Türkiye'nin de içinde olduğu 129 ülkenin ileride kuraklık riski ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Bakan açıklamasında bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması gerektiğini söyleyerek, “Fosil yakıt sübvansiyonlarının azaltılması ve tamamen kaldırılması gerekiyor" dedi.

VERGİ GELMELİ, ORMANLAR ARTMALI

Bakan sözlerinin sonunda karbon ayak izinin vergilendirilmesi gerektiğini ve yine tarımda orman alanlarının genişletilmesi gerekitğini söyledi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç