Patronlar asgari ücrete ara zam yapılmasın diyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlar asgari ücrete ara zam yapılmasın diyor

Patronlardan asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada TİM Başkanı Gültepe, zam olmaması gerektiğini söyledi.

İş Dünyası 3 Haz 2024 4
Patronlar asgari ücrete ara zam yapılmasın diyor

Asgari ücrete zam için yeni açıklama. Dolar artsın asgari ücret artmasın.

Türkiye İhracat verileri toplantısına katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mustafa Gültepe, dikkat çeken ifadeler kullandı. Bloomberg HT'den Cemre Nur Karaca'ya açıklmalarda bulunan Gültepe, asgari ücrete ara zamma değindi ve ara zam yapılmaması gerektiğini söyledi.

Gültepe açıklamasında asgari ücrete ara zam yapılması durumunda enflasyonda eski sarmala geri dönüleceğini söyledi. Maliyetlerin bahane edilerek ürünlere fahiş zam yapılacağını, bunun önünü geçilmesi gerektiğini söyleyen Gültepe, maliyetlerin düşmesi ve maliyet fırsatçılığının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Enflasyonun düşürülmesi için maliyetlerin aşağıya çekilmesi gerektiğini söyleyen Gültepe açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Enflasyonu körükleyen en büyük şeylerden birisi de maliyetler. Piyasadaki fırsatçılar girdi maliyetlerini fırsat bilerek çok fazla zam yapıyorlar. Enflasyon Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı gibi Mayıs ve Haziran'da pik yapacak sonra da aşağı yönlü düşecek. Önemli olan girdi maliyetlerini kontrol altına alarak enflasyon beklentilerini aşağı çekmek. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan'ın da bu konuda açıklama yapmıştı. Ara zam olacağını düşünmüyorum ara zam olursa eski sarmala döneriz. 2-3 ay hep birlikte bir bedel ödeyerek bu sarmaldan kurtulmamız lazım"

DÖVİZ KURU ARTSIN İSTEDİ

Döviz kurunun artması talepleri olduğunu söyleyen Gültepe şunları söyledi:

"Dövizin eksi 1 değil üretici fiyatları ne kadar artmışsa o kadar artması gerekiyor. Bu durumda sürdürülebilir olmak için enflasyonun yüzde 6-7 arttığı noktada kurun eksi 1 olması sürdürülebilir değil. Bu kur artsın demek değil bizler elbette kurun artmasını istemiyoruz. Ancak sürdürülebilirlik için bu oranın doğru olması lazım"

BAKAN: ARA ZAM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen haftalarda yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyledi. Sizce asgari ücrete ara zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 53 Gün Önce
Neden bu bedeli sur3kli işçi ödüyor isver3nler sıksın dişini
Ziyaretçi 54 Gün Önce
sanki yıl sonunda olmicak o zam ozmanda articak hukumet ortaliqi boyle biraktikca insanlar kitliga girer iç savasda cikar
Ziyaretçi 54 Gün Önce
gelmeli
Ziyaretçi 54 Gün Önce
Kalleş patron