Patronlar, asgari ücret zammının illere göre farklı olmasını istiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlar, asgari ücret zammının illere göre farklı olmasını istiyor

Patronlar, yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin genel değil, bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İş Dünyası 24 Ara 2023 13:56 0
Patronlar, asgari ücret zammının illere göre farklı olmasını istiyor

İTO Başkanı:Bölgelere göre farklı asgari ücfret belirlenmeli.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin büykşehirler için farklı şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Asgari ücretin İstanbul ile diğer illerde aynı olmaması gerektiğini söyleyen Avgadiç, 6 skala olmasa bile en az 3 ya da 4 skala çeklinde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin bölgesel olarka değerlendirilip belirlenebileceğini söyleyen İTO Başkanı, İstanbul'daki rakam ile diğer illerdeki rakamın arasında fark olduğunu söyledi. Teşvikle ilgili 6. Bölge kapsamındaki illerdeki asgari ücretin aynı olmaması gerektiğini söyleyen Avgadiç, gelişmiş illerde biraz daha yüksek olması gerektiğini söyledi. Bir skala belirlenmesi gerektiğini ve buna göre çalışanlara, illerdeki hayat şartlarına göre ücret ödemesi yapılması gerektiği açıklandı.

Avgadiş konu ile ilgili yapıtğı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret, bölgesel olarak değerlendirilip belirlenebilir. İstanbul'daki asgari ücretle, teşvikle ilgili 6. bölge kapsamındaki illerdeki asgari ücretin aynı olmaması gerekiyor diye düşünüyoruz. Dolayısıyla asgari ücretin gelişmiş illerde biraz daha yüksek, gelişmekte olan illerde görece olarak bunun altında bir skalayla belirlenmesi bir fayda sağlayacaktır

Sizce illere göre asgari ücret belirlenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Skbasoglu : Pandeminin ortaya koyduğu, enflasyona ezdirmeme noktasının bir tezahürü olarak 6 aylık dilimler içerisinde asgari ücretler belirlenme durumu oldu. Yıllık bir perspektifte bir belirlemenin söz konusu olacağı Çalışma Bakanlığı tarafından kamuoyuna paylaşıldı. Üçüncü görüşmeyi önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar bir araya gelmek suretiyle burada taraflar işçi ve işveren sendikaları bu konuda asgari ücreti belirleme noktasında ana unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Burada Çalışma Bakanlığı bir hakem rolünde görüşmeleri dizayn etme, belirli bir noktada karara bağlama misyonunu üstlenmiş oluyor. Burada asıl fonksiyon işçi ve işveren sendikalarının beraberce ortaya koyduğu çerçeve. Cumaya kadar belli olacaktır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç