Partiler, 2023 Seçimlerine 5 Milyar TL Harcayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Partiler, 2023 Seçimlerine 5 Milyar TL Harcayacak

2023 seçimlerine kısa süre kala partiler çay çikolata kahve siparişlerini vermeye başladı. Seçime kadar 5 milyar liralık harcama bekleniyor.

Siyaset 24 Eylül 2022 08:24 0
Partiler, 2023 Seçimlerine 5 Milyar TL Harcayacak

2023 seçimlerinde en az 5 milyar TL harcanacak.

2023 seçimlerine 9 aydan az süre kala partiler çalışmalarına hız verdi ve saha çalışmaları başladı. Vatandaşlarla bir araya gelen partiler, düzenledikleri mitinglerle vaatlerini açıkllıyor. Tabi bu mitingler su yakmıyor. Seçimlere kadar düzenlenecek etkinlikler , dağıtılacaklar, yapılacaklar, yol masrafları derken 5 milyar liradan fazla para harcanacağı görülüyor. 

Seçim hazırlıkları kapsamında partiler seçmenlerine en çok çikolata kahve ve çay dağıtıyor. Bu da promosyon sektörünü yakından ilgilendiriyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücetürk, sektörün geçen yıl 80 civarında ülkeye 300 milyon dolar ihracat yaptığı söylerken bu sene bu rakamın 2 kata yakın byütülmesinin hedeflendiğini söyledi. 2025 yılı hedefi ise 1 milyar dolar olarak açıklandı.

İstihdama da büyük katkı sağlayan sektörün şimdi en büyük hedefi 2023 seçimleri. Seçimlere hazırlıkların şimdiden başladığını söyleyen Yücetürk “Biz şimdiden 2023 Haziran seçimlerine stok hazırlığımızı yapıyoruz” dedi.

ÇİKOLATA, KAHVE VE ÇAYA 5 MİLYAR TL

Yücetürk açıklamasının devamında siyasi partilerin gelecek seçimde 5 milyar TL'lik harcama yapacaklarını söyledi.Seçime kısa süre kala kendilerinin çok ciddi bir çalışma içine girdiğini söyleyen Yücetürk , çalışmaların 3 ay kala daha da hızlandığını söyledi. Yeni kurulan partilerle birlikte sektörde yoğunluğun artacağını ifade eden  Yücetürk “Bu dönemde Memleket Partisi, Zafer Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve İyi Parti var. Partinin çokluğu harcamayı artıracak” ifadelerini kullandı.

Promosyon ürünlerinde en çok kullanılan şeyin çikolata ve kahve , sonra çay olduğunu söyleyen Yücetürk,  “Siyasi partiler çikolatayı özellikle çok kullanıyor. Kahveyi çok kullanıyorlar, çayı son zamanlarda çok kullanıyorlar” dedi.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç