Parasını bankaya yatıran yaşadı: Banka mevduat ve KKM faiz oranları ile 500 bin TL'nin faiz getirisi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Parasını bankaya yatıran yaşadı: Banka mevduat ve KKM faiz oranları ile 500 bin TL'nin faiz getirisi açıklandı

Bankaların mevduat hesabı faizleri her geçen gün düşerken KKM hesaplarına ilgi daha da artıyor. Son 3 ayda mevduat ve KKM getirileri arasında ise uçurum oluştu.

Bankalar 12 Ağu 2023 17:59 6
Parasını bankaya yatıran yaşadı: Banka mevduat ve KKM faiz oranları ile 500 bin TL'nin faiz getirisi açıklandı

Bankaların mevduat hesapları faizleri çakıldı. İşte nedeni ve mevduat faiz getirisi hesaplama.

Bankaların mevduat faizlerinde her geçen gün düşüş devam ediyor. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle faizlerin gerilemesi sonrası vatandaşlar, en yüksek faizli mevduat hesabı imkanı sunan bankaların hangileri olduğunu, mevduat faizi hesaplamasını araştırmaya başladı.

FAİZLERİN GERİLEME NEDENİ BELLİ OLDU

Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında bankalardaki regülasyon baskısının sona ermesinden sonra mevduat faizlerinin düştüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Mevduat hesaplarında faizler düşüyor. Orada düşerken KKM'ye daha sağlamcılar, ben faizimi alayım, kendimi de kurdan koruyayım diyen daha sağlam kitle zaten KKM'ye gitmeye devam ediyor. Bir ara mevduat faizleri çok hızlanmıştı. Orada şimdi ufak ufak sadeleşmeler geldi. Orada baskı kalkınca mevduat hesapları tekrar gerisin geriye geldi. Oraya çok büyük bir talep tok. Farklı enstrümanlar konuşuluyor. Bununla ilgili şu anda hiçbir emare yok.

KKM'ye ya da mevduat hesaplarına alternatif bir yatırım enstrümanının daha gelmesi gündemde. Ama henüz daha hiçbir şey yok. Süper bono diyorlar. Ama onun önü kapalı haber akışı yok. Dolayısıyla da bekleyip göreceğiz.

Farklı bir enstrüman gelmezse ne olur? Gelmezse çok fazla enstrüman yok. Borsa öne çıkıyor. Sadece borsa olmaması gerekiyor. Farklı enstrümanlar gerekiyor. Çü-nkü burası çok şişiyor"

BANKALARIN MEVDUAT FAİZLERİ

Bankaların mevduat hesapları faizlerine baktığımızda, 2 ay önce yüzde 45'lere kadar çıkan faizlerin yüzde 34 seviyesine kadar geriledi. Bu faize göre hesaplama yaptığımızda, 500 bin lirasını bankaya 92 günlüğüne yatıran kişilerin 3 ayın sonunda 40 bin 706 TL faiz kazancı olacak.

KKM HESAPLARI FAİZLERİ

Bilindiği üzere KKM hesaplarında döviz farkı alınıyor. 3 ayın sonunda döviz farkı faizi geçtiyse vatandaşlara döviz kuru farkı veriliyor. 10 Mayıs tarihinde dolar kuru 19.54 TL seviyesindeydi. Bugün ise dolar kuru 26.97 TL seviyesinde. Bundan 3 ay önce 500 bin lirasını KKM hesabına yatıran bir kişi, 3 ayın sonunda kazanç şu şekilde oldu:

Finans7.com | Ankara
Veriler hangikredi sayfasından alınmıştır. Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 herhangi bir yatırım enstrümanı hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yasasin kkm
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Para kazanmak değil buradaki amaç enflasyona ezilmemek
Ziyaretçi 11 Ay Önce
3 ay önce paramı ķkm ye tatırdım 10 bin dolar ediyordu simdi yine 10 bin dolar ediyor değişen birşey yok benim paramı 3 ay devlet kullanmış oluyor hem faiz de vermiyorlar çünkü dolar devamlı yükseliyor onun için ben paramı çekip dolar aldım onuda dolar olarak faize yatırdım hiç olmazsa paramın bir getirisi oldu kkm ye para yatiracak olanlar iyi düşünsün bence
Ziyaretçi 11 Ay Önce
kkm den para kazanilmaz!
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Biraz daha faizlerin artması lazım