Parası Olmayan Bankaya Koştu: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredilerine Başvuruda Rekor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Parası Olmayan Bankaya Koştu: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredilerine Başvuruda Rekor

Bankaların kredi kampanyalarının başlaması ile birlikte kredi başvuruları rekor kırmaya başladı. Bunun yanı sıra vatandaşlar, geçim sıkıntısı nedeniyle kredilere yöneliyor.

Kredi 15 Nisan 2022 19:05 0
Parası Olmayan Bankaya Koştu: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredilerine Başvuruda Rekor

BDDK'dan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada haftalık bültene yer verildi ve vatandaşların krediye akın ettiğine yer verildi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bankacılık sektörünün kredi hacminin 8 Nisan tarihi itibarıyla 22 milyar liradan fazla bir artış gösterdiğine yer verildi. Toplam net artışın 22 milyar 317 milyon olduğu sektörde toplam kredi hacmi de 5 trilyon 489 milyon lirayı aştı ve 5 trilyon 512 milyar 268 milyon lira seviyesine kadar yükseldi.


Bankacılık sektöründeki toplam mevduata da bakıldığında, bankalararası dahil mevduat hesaplarında geçen hafta 52 milyar 7 milyon lira arttığı görüldü. Yine aynı haftada yüzde 0.9 seviyesinde yükseliş gösteren bankacılık sektörünün mevduatı, 6 trilyon 17 milyar 941 milyon seviyesini geride bıraktı.


BDDK tarafından açıklanan bültene baktığımızda , vatandaşlar tarafından çekilen kredi tutarının 8 Nisan tarihi itibarıyla 4 milyar 368 milyon lira arttığı görüldü. Bu artışla tüketici kredileri tutarı 807 milyar 93 milyon lira seviyesine kadar yükseldi. Bu kapsamda söz konusu kredilerin kredi türüne göre dağılımı şu şekilde oldu:

  • 313 milyar 641 milyon lirası konut kredisi için kullanıldı.
  • Bu kredilerin 15 milyar 98 milyon liralık kesimi taşıt kredileri için çekildi.
  • En çok çekilen kredi ise ihtiyaç kredisi oldu. İhtiyaç kredisi toplam miktarı 478 milyar 354 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.


Bu dönemde taksitli ticari kredilerin miktarı 1 milyar 806 milyon lira seviyesinde bir artış gösterdi ve 754 milyar 338 milyon lira seviyesine kadar yükseldi. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 0.6 düştü. Bu düşüşle birlikte alacak miktarı 231 milyar 407 milyon lira seviyesine geriledi. Alacakların 93 milyarı taksitli, kalan 137 milyardan fazlalık miktarı ise taksitsiz şekilde yapılan alış verişlerin ödemesi oldu.


Bu verilere baktığımızda 8 Nisan'a kadar olan dönemde yüz binlerce vatandaşın bankalardan kredi kullandığı görüldü.


Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara , farklı başlıklar altında ucuza kredi veriliyor. Kredi başvuru detayları için TIKLAYIN

ING Bank tarafından yapılan açıklamada faizsiz 5 bin lira kredi başvurusunun başladığına yer verildi. Detayları için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç