Parası Olan Borsa, Dolar, Altın, Konut ile Servetine Servet Kattı: İşte 3 Aylık Kazançları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Parası Olan Borsa, Dolar, Altın, Konut ile Servetine Servet Kattı: İşte 3 Aylık Kazançları

Enflasyonun rekor kırdığı bu dönemde parası olan parasına daha fazla para kattı. Düşük gelirli ise yaşam mücadelesi veriyor.

Ekonomi 17 Nisan 2022 13:52 0
Parası Olan Borsa, Dolar, Altın, Konut ile Servetine Servet Kattı: İşte 3 Aylık Kazançları

Parası olana enflasyon yükselişmiş düşmüş çok fark etmedi: Servetlerine servet kattılar.


2022 yılının ilk çeyreği geride kalırken en çok konuşulan konu enflasyon ve hayat pahalılığı oldu. Dar gelirli ve orta gruptaki vatandaşların ciddi oranda hissettiği enflasyon, yüzde 61 ile son 20 yılın en yüksek seviyesine kadar tırmanırken her gün gelen yeni zam haberleri , artık vatandaşlar tarafından normal karşılanmaya başlandı.


Rahmetli Kemal Sunal'ın Orta Direk Şaban adlı filminde bir gün zam gelmediği için doktorluk olan , baygınlık geçiren Kemal Sunal gibi zam gelmeyen bir günü garipseyen vatandaşlar, hayat pahalılığının ne zaman biteceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptıkları açıklamalarda enflasyonun düşürülmesi için çalışmaların yoğunlaştığını söylediler.


PARASINI FAİZE, DÖVİZE, KONUTA, ALTINA, BORSAYA YATIRAN KAZANDI

Bu süreçte en fazla kar eden yine parası olanlar oldu. Parası olan ve bir yatırım yapan vatandaşlar, 3 aylık süreçte ciddi oranda kar elde etti. Yani her zaman olduğu gibi parası olan daha fazla zengin oldu. Orta direk ile düşük gelirli grup ise daha çok fakirleşti.


Kur Korumalı Mevduat hesabına bundan 4 ay önce 100 bin lirasını yatıran bir kişi, bu süreçte yani 3 ay içerisinde 27 bin liraya yakın para kazanmış oldu.


Borsaya parasını yatıran kişi ise sene başından bu yana yüzde 35 para kazandı. Yani BIST 100'de bir kişinin 100 bin lirası 135 bin lira oldu.


1 Ocak'ta 100 bin liraya gram altın alan ise 3 aylık süreçte 17 bin lira kar elde etmiş oldu.


1 Ocak günü 100 bin liraya dolar alan kişi ise 8 bin lira para kazanmış oldu.


Konutta ise ev alan hiç zarar etmedi. Geçen sene ev alanın evi bu sene hemen hemen 2 kat değerlenirken bir de evi kiradaysa kira geliri ciddi oranda artmış oldu.


DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞ EZİLDİ

Enflasyon karşısında düşük gelirli vatandaşlar ezilmiş oldu. Parası olmayan ve ay başını zor getiren vatandaşlar, enflasyonun düşmesini, hayat pahalılığının azalmasını istiyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç