Pandemide Kirasını Ödeyemeyenlere Devletten İyi Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Pandemide Kirasını Ödeyemeyenlere Devletten İyi Haber

PAndemi sürecinde kirasını ödeyemeyen esnaflara devletten iyi haber geldi. Gelen bilgilere göre esnaflar, kirasını ödeyemediği için işyerinden çıkarılamayacak.

Emlak 10 Nisan 2022 19:21 0
Pandemide Kirasını Ödeyemeyenlere Devletten İyi Haber

Pandemi döneminde kirasını ödeyemeyen vatandaşlara iyi haber geldi.


Koronavirüs pandemisi bundan 2,5 yıl önce başladı. Ülkemizde 2 yıl önceden bu yana görülen koronavirüs salgınında birçok işyeri , dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Pandemi tedbirleri nedeniyle kapanan işyerlerinde kiralar ödenmeye devam etmişti. 1 Haziran ile 30 Haziran tarihleri arasında işletmeleri, pandemi tedbirleri kapsamında kapanan ve bu süre içinde iş yapamadığı için kirasını ödeyemeyen vatandaşlara devletten destek geldi.


İşyeri devlet emri ile kapanan ve işyeri kapatıldığı için iş yapamayan, para kazanamayan ve mağdur olan, birikmiş kira borcu olan esnafa devletten destek verilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen kanun teklifinde 1 Mart ile 30 Haziran tarihleri arasında işletmesi kapanan esnaflara destek yapılması gündeme geldi. Genel Kurulda kabul edilen düzenleme ile belirtilen tarihler arasında işyeri kirasını ödeyemeyen kişilerin kira sözleşmesi bu nedenle fesh edilemeyecek ve bu vatandaşlar işyerlerinden bu bahane ile çıkarılamayacak.


Konu ile ilgili Meclisten gelen haberde , pandemi kapsamında gelen kapanmalar nedeniyle işyeri kapatılan ve iş yapamayan esnafların bazıları, bu tarihler arasında kirasını ödemedi. Daha doğrusu ödeyemedi. Bu ödememe nedeniyle bazı esnafların dükkanlarından çıkarıldığı , çıkarılmak istendiği öğrenildi. Bu yasa teklifi ile bunun önüne geçildi. Artık bu tarihler arasında kirasını ödeyemeyen işyerinden çıkarılamayacak. Sözleşmesi fesh edilemeyecek.


Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kiracı esnaflar , haklarını arayabilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç