Özgür Özel, emekliler için seçim vaadini şimdiden açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Özel, emekliler için seçim vaadini şimdiden açıkladı

Özgür Özel, 2028 yılında yapılacak genel seçimlere şimdiden hazırlanmaya başladı. Özel açıklamasında ilk vaadini verdi.

Emekli Haberleri 26 Mayıs 2024 6
Özgür Özel, emekliler için seçim vaadini şimdiden açıkladı

Özgür Özel'den emeklilere seçim vaadi.

Yerel seçimlerden 1. parti olarak çıkan CHP, 2028 yılında yapılacak genel seçimlere şimdiden hazırlanmaya başlaıd. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün emekliler için düzenlenen mitinge katıldı ve buralarda emeklilere söz verdi.

Düzenlenen mitingde açıklama yapan Özgür Özel, ilk genel seçimde iktidar olacaklarını ve ilk 100 günde düzenleme yaparak emekli maaşını önce asgari ücrete, 2 yıl sonra ise 1,5 asgari ücrete çıkaracaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilere söz veriyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini birinci parti, iktidar yapacağız. Türkiye ittifakı ile bu seçimleri kazanacağız. Bu ittifakın içindeki sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlar Türkiye'nin bütün demokratları önce hükümeti alacağız sonra size hakkınızı vereceğiz. İlk seçim vadimizi açıklıyorum; CHP iktidarında ilk yüz gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük maaşı önce asgari ücrete 2 yıl sonra bırakıldığı yere 1,5 asgari ücrete çıkartılacaktır. Söz veriyoruz"

AK PARTİ VE MHP'YE ÇAĞRI

Açıklamasının devamında Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulunan CHP Lideri Özel, şu 15 maddeyi sıraladı:

- En düşük emekli aylığının hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım.

- Prim güncelleme kat sayısı aylık bağlama oranı aylıkların alt sınırını hakkaniyetli ölçüde arttıralım.

- İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi, 2000-2008 arası, 2008 sonrası arası ayrımlarını kaldıralım.

- Emeklilerimize ciddi yük oluşturan ilaç katılım paylarını, fiyat farklarını, muayene ücretlerini ortadan kaldıralım.

- Emeklinin ortezlerinden, protezlerinde ayağını kaybetmiş ekmek parası kazanırken ama protezi var eskimiş takılması gerekiyor. Verdikleri para olması gerekenin 30'da 20'de biri. Ortezde protezde en iyisi emekliye hemen ödenmelidir.

- Emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınmalı, emekli sendikalarına yıldırma amaçlı davaları derhal geri çekilmelidir.

- Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır.

- Kurumların özel sandıklarından emekli olanlar banka gibi kuruluşlar, özel bankaların kendi sandıklarından emekli olanları bayram ikramiyeleri eşitlenmeli. Promosyon ödemesi yapılmalıdır.

- Emekliler için emekli kart çıkartılmalı

- Elektrik, doğalgaz, su faturalarında yüzde 25 ile 40 arasında indirim yapılmalıdır.

- Emeklilikte kademe bekleyenlerin, staj ve çıraklık mağdurların, emekli askerlerin sorunları çözülmelidir.

- 65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir daha hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde şoför esnafını da düşünerek onları karşı karşıya bırakmadan kanun yoluyla, devlet eliyle, şoförün değil devletin cebinden çözülmelidir.

- Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek primi kesilme uygulaması bitirilmeli.

- Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçlarının bir kereye mahsus bütün faizleri silinerek 5 yıla bölünmeli ve emekliler bu kamburdan kurtarılmalıdır.

- Vergide adalet mutlaka sağlanmalı herkesten kazancı ölçüsünde vergi almalı, dolaylı vergiler kademeli olarak sıfırlanmalıdır.

Kadın erkek diğer adaylar ve başvuru yapacaklar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
emeklilerin kredi kartı borç faizlerini komple silinsin ana parayida 5 yıla bölelim emeklilerimizin nefesi açılsın şuan varlık fonlarina düştük skintilardayiz yardımlarınızı bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
emeklilerin kredi kartı borç faizlerini komple silinsin ana parayida 5 yıla bölelim emeklilerimizin nefesi açılsın şuan varlık fonlarina düştük skintilardayiz yardımlarınızı bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
bu chp ülkeyi batırır bunlar oy avcılıgı yapar ülke için degil siyonizm için çalışan ajanlardır bu özelde selanik yahudisidir eger erkekse ülkesini düşünüyorsa tüm siyasi partiler toplansın beraberce muhtarlık sistemi kaldırılsın bu teklifi yapabilirmi yapamaz muhtarlik sistemi artık faydası kalmamıştır ayda 2milyartl boşa gidiyor bu para emeklilere deva olur
Ziyaretçi 2 Ay Önce
özele sonuna kadar desdek vermeliyiz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Aylık bağlanma oranının mutlaka eski haline, yani yüzde 70 e yükseltilmesi lazım. Böyle adalet olmaz.