Özgür Demirtaş'tan Wells Fargo'nun 'Dolar 29.50 TL Olacak' açıklamasına değerlendirme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş'tan Wells Fargo'nun 'Dolar 29.50 TL Olacak' açıklamasına değerlendirme

Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında dolar 29.50 TL olacak diyen bankaya tepki gösterdi.

Döviz 23 Ocak 2024 0
Özgür Demirtaş'tan Wells Fargo'nun 'Dolar 29.50 TL Olacak' açıklamasına değerlendirme

Dolar 29.5 TL olacak diyen şirket hakkında ilk değerlendirme geldi.

Dolar kuru hakkında son dakika açıklaması geldi. Wells Fargo tarafından yapılan son dakika açıklamasında dolar kurunun 2024 yıl sonunda 29.50 TL'ye düşeceği belirtildi. Bugün 30.27 TL seviyesinde olan dolar kurunun bu tahmine göre değer kaybetmesi, TL'nin ise değer kazanması bekleniyor.

Well Fargo tarafından yapılan açıklama gündem olurken bu konuda önemli bir değerlendirme geldi.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında Wells Fargo'nun Dolar 29.50 TL olacak açıklamasını değerlendirdi.

Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu bankalarda tabiri caizse çocukların analist olarak işe alındığını ve bu kişilerin ise hiç bilgisi olmadığı ülkeler hakkında analiz yaptığını söyledi. Demirtaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor.

Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre %45-%50 daha değerli olur. Türkiye’nin İhracatçısı da göçer. Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli.

Allah akıl fikir versin bu analiste"

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

Döviz kurlarına baktığımızda 1 dolar şu sıralar 30.27 TL seviyesinde seyrediyor. Euro kuru ise 33.04 TL seviyesinden işlem görüyor.

Kaynak: Finans7.com

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç