Özgür Demirtaş'tan Faiz İndirimi Sonrası Dolar Yorumu Geldi: Neden Yükselmedi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş'tan Faiz İndirimi Sonrası Dolar Yorumu Geldi: Neden Yükselmedi?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında dolar yorumunu paylaştı. İşte faiz indirimi sonrası gelen yorum.

Döviz 20 Ekim 2022 18:23 0
Özgür Demirtaş'tan Faiz İndirimi Sonrası Dolar Yorumu Geldi: Neden Yükselmedi?

Özgür Demirtaş'tan dolar yorumu.

Bugün açıklanan faiz kararından sonra Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş dikkat çeken ifadeler kullandı. Demirtaş, faiz indirimlerinden sonra gelen dolar kuru sorusuna cevap verdi ve “Ben senin yerinde olsam son 13 yılda Dolar/TL nin 12 kat artmasından utanırım da bu soruyu sormam ama işte sen Utanmamışsın." ifadelerini kullandı.

FAİZ 150 BAZ PUAN İNDİRİLDİ

Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve yüzde 12 seviyesinde olan politika faizinin 150 baz puan indirimle 10.5 seviyesine çekildiğine yer verildi. Faiz indirimi öncesi dolar kuru 18.59 TL seviyesinde iken şimdi dolar 18.58 TL seviyesinde seyrediyor.

Faiz indirimi durumunda doların yükselmesi beklenirken doların sabit kalması Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a soruldu. Dr. Ömer Turan isimli bir kişi Demirtaş’ı etiketleyerek, “Asrın ekonomisti, Türkiye’nin umudu çok değerli Özgür Demirtaş hocama küçücük ufacık minnacık bir sorum var; Merkez Bankası siz dahil bütün ekonomistlerin itirazına rağmen aylardır faiz düşürüyor. Dolar aylardır sabit. Oysa bize tam tersi olacağı söylenmişti. Why?” sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Asrın Hiçbir şeyi, Dünyaca bilinmeyen, Türkiye’nin de öylesine bir … Ömer beye yanıt vereyim. Dolar/TL Son 13 yılda %1150 arttı. Sadece bir yılda ikiye katladı. Ben ilk uyarılarımı yaptığımda Dolar/TL 2 seviyesindeydi, şimdi DOKUZ katı.

Bal gibi biliyor MERKEZ BANKASI swap hariç rezervlerinin (EKSİ bak Ömer anlamazsın bir daha yazayım EKSİ-EKSİ, Eksi Ömer Eksi) Eksi 59 Milyar Dolar olduğunu.

Ben senin yerinde olsam son 13 yılda Dolar/TL nin 12 kat artmasından utanırım da bu soruyu sormam ama işte sen Utanmamışsın"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç