Özgür Demirtaş'ın Asgari Ücret Yorumu: Eriyecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş'ın Asgari Ücret Yorumu: Eriyecek!

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücret zammı sonrası açıklama yaptı! İşte o açıklama...

Ekonomi 21 Haz 2023 09:02 0
Özgür Demirtaş'ın Asgari Ücret Yorumu: Eriyecek!

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni asgari ücret artışının kısa sürede açlık sınırının altında kalacağına dikkat çekti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK arasında yapılan mutabakat sonucunda Temmuz ayından itibaren asgari ücretin yüzde 34 oranında artırılarak 11 bin 402 lira seviyesine çıkarıldığını açıkladı. Brüt asgari ücret ise 13 bin 414 lira olarak belirlendi. Ancak, ekonomistler yeni asgari ücretin kısa süre içinde yine açlık sınırının altında kalacağını öngörüyor.

Brüt asgari ücretin 13 bin 414 lira 50 kuruş olduğu bu düzenlemede, net asgari ücretin 11 bin 402 lira 32 kuruş, SGK priminin 1878 lira 3 kuruş ve işsizlik sigortası priminin ise 134 lira 15 kuruş olduğu belirtildi. Yeni asgari ücretin işverene aylık maliyeti ise 15 bin 762 lira 4 kuruş olarak hesaplandı.

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hesaplamalarına göre asgari ücretin yaklaşık 2.5 ay içinde açlık sınırının altına düşeceğini belirtti.

Demirtaş söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hesaplarıma göre: Asgari Ücret 2.5 ay içinde Açlık sınırının altına düşecek. Üzgünüm. Gerçekleşince tekrar konuşuruz… Elbette artışa sevindim… Ancak Doğru Ekonomi Politikaları kullanılarak bu kısır döngüden çıkılmasını dilerim."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç