Özgür Demirtaş Yine Haklı Çıktı: Fitch, Onun 2 Ay Önceki Açıklamasını Şimdi Yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş Yine Haklı Çıktı: Fitch, Onun 2 Ay Önceki Açıklamasını Şimdi Yaptı

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yine haklı çıktı. Demirtaş'ın 2 ay önce yaptığı açıklamayı Fitch yeni yaptı.

Ekonomi 19 Tem 2022 14:32 0
Özgür Demirtaş Yine Haklı Çıktı: Fitch, Onun 2 Ay Önceki Açıklamasını Şimdi Yaptı

Fitch, Özgür Demirtaş'ı doğruladı.

Fitch'ten Türkiye ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Fitch Ülke Notları Direktörü Paul Gamble yaptığı son dakika açıklamasında , Özgür Demirtaş'ın aylar önce yaptığı açıklamayı teyit etti ve Türkiye'de enflasyonun düşürülmesi için atılacak iki adımın olduğunu, bunlardan ilkinin faiz artırımı, diğerinin ise Ortodoks Para Politikasına geçilmesi olduğunu söyledi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

22 Mayıs 2022 tarihinde Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Demirtaş, "Ülke olarak yapmamız gereken şey: Ortodoks para politikasına dönmemiz. Kısa vadede zorluk çekeriz ama uzun vadede rahata ereriz. Lütfen alanının uzmanı olan kişilerin onlarca yıl önce düşünüp, hesaplayıp, uygulayıp bulduğu kuralları daha fazla kırmayalım"  demişti.

FİTCH DİYOR Kİ: FAİZ ARTIRIMI OLMADAN ENFLASYON DÜŞMEZ VE ORTODOKS PARA POLİTİKASINA GEÇİLMELİ

Fitch Ülke Notları Direktörü Paul Gamble "Enflasyonu düşürmek, ancak faiz artırımı ve ortodoks para politikası izlenmesiyle mümkün olacaktır." dedi. 

NEDEN TÜRKİYE'NİN NOTU DÜŞÜRÜLDÜ?

Fitch tarafındna yapılan açıklamada temel nedenin mevcut politika bileşiminin olumsuz etkileri olduğunu söyledi. 2022 yıllık ortalama enflasyonun, Fitch tarafından derecelendirirlen ülkeler arasında en yükseğinin yüzde 71.4 çıkacağını tahmin ettiklerini söyleyen Gamble, artan geriye dönük endeksleme riskleri, yükselen beklentiler ve TL'de yaşanan değer kaybının enflasyonun seyrini olumsuz ve belirsiz yaptığını söyledi. 

Döviz kuru geçişkenliğinin hem hız hem de şiddetinin arttığına dikkati çeken Gamble, genel politika bileşiminin en azından 2023 seçimlerine kadar oldukça destekleyici bir biçimde devam etmesini beklediklerini ve enflasyonun 2023'te ortalama %57 seviyesinde yer alacağını belirtti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç