Özgür Demirtaş tepki göstermişti: Wells Fargo'dan dolar TL tahminine güncelleme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş tepki göstermişti: Wells Fargo'dan dolar TL tahminine güncelleme

Wells Fargo'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Wells Fargo, dolar tahmininin gerekçesini duyurdu.

Döviz 26 Ocak 2024 0
Özgür Demirtaş tepki göstermişti: Wells Fargo'dan dolar TL tahminine güncelleme

Dolar 29.50 TL olacak diyen Wells Fargo'dan son dakika açıklaması geldi.

Geçen hafta Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti Nick Bennenbroek bir açıklama yapmış ve yaptığı açıklamada 2024 Uluslararası Ekonomik Görünüm raporunda dolar kurunun 29.50 TL olacağını bildirmişti.

Ekonomi'den Emircan Yaman'a açıklamada bulunan Bennenbroek, “Ayrıca, bu yeni TL görüşüne olan genel inancın yüksek olmadığını ve politika zemininin değişmesi halinde Türk lirasının yeniden değer kaybedebileceğini de belirtmiştik" değerlendirmesinde bulundu.

Bu açıklama Türkiye'de büyük gündem olurken açıklamaya en dikkat çekici değerlendirme Özgür Demirtaş'tan gelmişti. Demirtaş yaptığı açıklamada banka analistlerine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor. Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre yüzde 45-50 daha değerli olur. Türkiye’nin İhracatçısı da göçer. Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli. Allah akıl fikir versin bu analiste"

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI GERİ ADIM ATTIRDI

Özgür Demirtaş'ın yaptığı bu açıklama ve dün açıklanan faiz kararının ardından Wells Fargo'dan yeni bir değerlendirme geldi. Ekonomistlerden tepki çeken Wells Fargo dolar/TL tahmininin gerekçesini açıklayan söz konusu kuruluş, dolar tahmininin Merkez Bankası'na bağlı olduğunu söyleyerek, "TCMB'nin geleneksel politikalara devam etmesi halinde geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

Wells Fargo açıklamasında 2024 sonunda doların 29.5 TL, 2025 sonunda ise 28.50 TL olacağını söylemişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç