Özgür Demirtaş: 'Sizden Ricam Bu Videoyu Sonuna Kadar Dinleyin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş: 'Sizden Ricam Bu Videoyu Sonuna Kadar Dinleyin'

Profesör Özgür Demirtaş bir son dakika açıklaması yaptı ve faiz konusunda yanlış bilinenleri açıkladı.

Ekonomi 18 Ağu 2022 21:44 1
Özgür Demirtaş: 'Sizden Ricam Bu Videoyu Sonuna Kadar Dinleyin'

Özgür Demirtaş: Sizden Ricam Bu Videoyu Sonuna Kadar Dinleyin.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Youtube kanalı üzerinden bir video yayınlayan Demirtaş, son dönemlerde cciddi bir itibar suikastı olduğunu, çok fazla yalan yanlış haberlerin dolaştığını, olmayan şeylerin olmuş gibi gösterildiğini söyledi.

Vatandaşların finansal okur yazarlıklarının az olması nedeniyle kolaylıkla kandırılabildiğini söyleyen Demirtaş, hazırladığı videonun da bu amaçla olduğunu, herkesin bu videoyu sonuna kadar izlemesi gerektiğini söyledi. Demirtaş açıklamasında şunları söyledi:

"Çok önemli bir şey söylemem lazım ki bu algı operasyoncuları boşa çıksın. O da nedir. Bu videonun konusu faiz. Bu videoyu çeken ben Özgür Demirtaş, Faizi sevdiğim falan yok. Yüksek faiz kötü bir şeydir. Ben istemez miyim. Ver ordan bana yüzde 0 faizle 100 milyon TL. Biraz aklı olan kişi, evet çok düşük faiz ister. Daha ucuza kredi çekmek ister. Şirketler daha ucuza para bulsun ister. Devlet daha fazla ucuza para bulsun yardım etsin ister. Biraz aklı olan insan yüksek faiz istemez. O yüzden bu paralı troller yine sizi kandırmasınlar diye, ki kimse inanmıyor zaten. Bunu öncelikle söylemek istedim. 

Ama zenginler var onlar parasını mevduatta faizden kazanıyorlar. Ya arkadaşlar siz dünyadaki dolar milyarderlerinin yüzde 2-3 fazla faize mi tamah ettiğini sanıyorsunuz? O yüzde 4'ün peşinden mi gidiyorlar düşünüyorsunuz? Dünyadaki zengin insanlar yüzde 3-4 'e takılmaz. Parasını yüzde 300'e katlayacak işlerin peşindedir. Bu tamamen vatandaşı kandırmak için söylenen hikayedir.

Benim videoyu çekme amacım yalanları paramparça etmek. Böylece insanlar doğrunun peşinden gidebilecek. 

İLK YALAN

Bizim dinimizde faiz günahtır. O yüzden politikacılar faizi son dönemde indirmişler. Bu yalan.

İKİNCİ YALAN

Özgür Demirtaş olabilir, Ali olabilir Veli olabilir. Bu konudaki liyakat sahibi insanlar sadece yüksek faiz istiyor Türkiye için, başka da çözümleri yok. Bu da yalan.

ÜÇÜNCÜ YALAN

Baız insanlar yüksek faizin çözüm olduğunu düşünüyorlar, faizi indirirseniz piyasa faizi iner. Bu da yalan."

Videonun tamamına Özgür Demirtaş'ın Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faiz haram değil mi. Bunu mu demek istediniz