ÖZgür Demirtaş, Ev Fiyatlarının Neden Yükseldiğini ve Nasıl Düşeceğini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖZgür Demirtaş, Ev Fiyatlarının Neden Yükseldiğini ve Nasıl Düşeceğini Açıkladı

Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında ev fiyatlarının neden yükseldiğini, nasıl düşeceğini duyurdu.

Emlak 7 Ekim 2022 23:17 1
ÖZgür Demirtaş, Ev Fiyatlarının Neden Yükseldiğini ve Nasıl Düşeceğini Açıkladı

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, ev fiyatlarındaki artışın nedenini ve çözüm yollarını duyurdu.

Twitter üzerinden bir canlı yayına katılan Prof. Özgür Demirtaş ev fiyatlarının düşürülmesi için yapılacakları sıraladı. Ev fiyatlarının çok sayıda nedene göre yükseldiğini söyleyen, ciddi şekilde yükseliş görüldüğünü söyleyen Demirtaş, atılması gereken adımları duyurdu.

EV FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

İnşaat sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyen Demirtaş, aev fiyatlarının arz eksiği olması nedeniyle yükseldiğini, özellikle Suriyelilerin , Afganların ve diğer mültecilerin gelmesi ile talebin çok daha yükseldiğini, arzın buna karşın ciddi düşük seviyelerde olduğunu söyledi. Demirtaş üçüncü nedenin ise inşaat maliyetlerindeki artış ve yüksek enflasyon olduğunu söyledi. 

Demirtaş açıklamasında şunları söyledi:

"İnşaat şirketleri de maliyetler artınca , önünü görmeyenler işe girmez. Mükemmel fırtına var. Bu bir deyimdir. Her şey üst üste geldi. Şimdi ancak buna dolar bazında bakmak lazım. Dolar bazında baktıoğımız zaman ev fiyatları dolardan da fazla arttı. Ondan önce öyle bir şey yok."

ÇÖZÜMÜ NEDİR?

"Bunun çözülmesi için ne yapmak lazım. O nedenleri ortadan kaldırmak lazım. Hammadde fiyatlarını kaldıramazsınız çünkü bu dünyada belirleniyor. Alüminyum bakır diğer ülkelerden geliyor. Ben Beyaz Rusya'dan gelen açıklamayı duydum zam yapmayı yasaklaşmı. Ben buna çok güldüm. Bunu yapabilirsiniz ancak o zaman kimse bir şey satmaz. 

Ev fiyatlarındaki olayın çözülmesi için ne yapılması lazım. 1 Arz sıkıntısı varsa onu gidermek. 2 İnşaatlarda kullanılan malzemelerin ne kadarı yurt içinde üretilebilir.

3. Neden birden bire bir talep oldu: Dünyanın hiçbir yerinde 6'ncı evimi aldık kiraya vereceğim diyen yoktur. Bir de bunu çözmek lazım. Bu da enflasyon nedeniyle oluyor.

Ya enflasyonu indireceğiz ya da insanları enflasyondan korumanın yollarını bulacağız. Bu da Merkez Bankası'nın işi."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hikayeler hikayeler efendim 🎉