Özgür Demirtaş Dolar Tahminini Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş Dolar Tahminini Açıkladı!

Yaptığı analiz ve tahminleriyle meşhur olan Prof.Dr.Özgür Demirtaş, dolarla ilgili tahminlerini paylaştı! İşte o tahminler ve detaylar...

Döviz 25 Ağu 2023 10:01 0
Özgür Demirtaş Dolar Tahminini Açıkladı!

Merkez Bankası, dün aldığı kararlar politika faizini 750 baz puan artırdı. Böylece politika faizi yüzde 17,5'tan yüzde 25'e yükseltilmiş oldu. Bahsi geçen 750 baz puanlık artışı iktidarın para politikasında tarihi bir değişiklik olarak yorumlayan Özgür Demirtaş, dolarda beklediği yeni seviyeleri duyurdu.


ÜNLÜ EKONOMİSTTEN FLAŞ AÇIKLAMA!
Her dediği çıkan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın aldığı faiz artırım kararı sonrası piyasaları değerlendirdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan ve Merkez Bankası'nın doğru kararını tebrik eden Demirtaş, "Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ 'BÜGÜN İTİBARİYLE BİTTİ' DİYEREK DUYURDU: DOLAR KURU...
TCMB'nin faiz kararının Türkiye'nin geleceğini nasıl etkileyeceğine dair önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yaptığı son paylaşımda şunları söyledi:

"Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder. Ülke olarak büyük zaman kaybettik.

Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır. Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç